Οι Σανς γίνονται η τελευταία ομάδα του NBA που μπαίνει στη G League

Οι Φοίνιξ Σανς εισέρχονται στη G League τη σεζόν 2024-25, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που και οι 30 ομάδες του NBA θα έχουν από μια θυγατρική στην αναπτυξιακή λίγκα.

«Το να φέρω μια ομάδα G League στο Φοίνιξ ήταν μια από τις προτεραιότητές μου ως ιδιοκτήτης», δήλωσε ο ιδιοκτήτης των Σανς και των Φοίνιξ Μέρκιουρι (WNBA), Ματ Ισμπια, συνεχίζοντας: «Η προσθήκη μιας ομάδας G League δημιουργεί έναν άλλο χώρο για να ανταγωνιστούμε, για να γίνουμε οι καλύτεροι και θα είναι ένα ζωτικό εργαλείο για την ανάπτυξη παικτών και προπονητών. Ακριβώς όπως οι Σανς και οι Μέρκιουρι, η ομάδα μας στη G League θα χρησιμεύσει ως πλεονέκτημα της κοινότητας και θα δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο εντός και εκτός γηπέδου».

Οι «Ήλιοι» οργάνωσαν έναν διαδικτυακό διαγωνισμό την Τετάρτη για την ονομασία της ομάδας, ενώ οι υποβολές θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Η ομάδα θα αγωνιστεί στη μητροπολιτική περιοχή του Φοίνιξ, σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία που θα ανακοινωθεί την Άνοιξη.

Η G League, που ιδρύθηκε το 2001, θα επεκταθεί στις 32 ομάδες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Αυτή περιλαμβάνει τους μη συνδεδεμένους με το ΝΒΑ Κάπιτανς οφ Μέξικο Σίτι και τους G League Ιγκνάιτ, μια ομάδα ανάπτυξης με έδρα τη Νεβάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ