Οι ομάδες των Προολυμπιακών Τουρνουά

Η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Σλοβενία συμπληρώνουν τα τελευταία κομμάτια του παζλ… των ομάδων που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024 μέσω των Προολυμπιακών Τουρνουά.

Η Γερμανία και η Σερβία εξασφάλισαν τα τελευταία δυο ευρωπαϊκά εισιτήρια, αφού βρέθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, έπειτα και από τους αποκλεισμούς της Λετονίας και της Σλοβενίας.

Τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν “κερδίσει” η διοργανώτρια Γαλλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς από τη «ζώνη» της Αμερικής, η Αυστραλία από τη «ζώνη» της Ωκεανίας, η Ιαπωνία από τη «ζώνη» της Ασίας, το Νότιο Σουδάν από τη «ζώνη» της Αφρικής και οι Σερβία, Γερμανία από τη «ζώνη» της Ευρώπης.

Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν τη δωδεκάδα του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ θα προκύψουν από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά.

Τα Προολυμπιακά Τουρνουά θα διεξαχθούν σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και από εκεί θα προκύψουν τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια. Σε κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά θα πάρουν μέρος έξι ομάδες.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στα Προολυμπιακά Τουρνουά:

Από το Mundobasket:
Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Πουέρτο Ρίκο, Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελλάδα, Γεωργία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος, Φιλιππίνες, Μεξικό, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού.

Από τα Προ-Προολυμπιακά τουρνουά:
Πολωνία, Κροατία, Μπαχρέιν, Καμερούν, Μπαχάμες.//ΓΓ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ