Οι αλλαγές στους κανονισμούς

 

H Euroleague επιστρέφει και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί με αλλαγές σε ορισμένους κανονισμούς εν όψει της νέας σεζόν, εστιάζοντας στο αντιαθλητικό φάουλ και το challenge των προπονητών.

Οι ομάδες περιμένουν να ακούσουν τον… πυροβολισμό για να ξεκινήσουν την κούρσα της Euroleague, ωστόσο η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε την Τρίτη (4/10) πως υπάρχουν αλλαγές στους κανονισμούς της διαιτησίας.

Οι μεταβολές στους κανονισμούς αφορούν κυρίως την ποινή σε φάουλ και τον ορισμό του ως αντιαθλητικό, αλλά και τη δυνατότητα των προπονητών για challenge. Συγκεκριμένα, το φάουλ που γίνεται από έναν παίκτη πριν την επαναφορά της μπάλας στο παρκέ, στα δύο λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού ή της παράτασης, δεν θα επιφέρει δύο βολές και κατοχή της μπάλας, αλλά μία.

Παράλληλα, οι προπονητές θα έχουν τη δυνατότητα πλέον για ένα και μόνο challenge, δίχως να υπάρχει περιορισμός στο χρονικό σημείο του αγώνα. Επομένως, αυτό σημαίνει πως θα έχουν το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε στιγμή και για οποιαδήποτε από τις 16 περιπτώσεις, για τις οποίες επιτρέπεται η χρήση του instant replay.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ