Ο Ζούγρης για το… χάλκινο!

Ο διεθνής σέντερ ήταν συγκινημένος μετά την τεράστια επιτυχία της Εθνικής Νέων Ανδρών, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως με την σωστή δουλειά, πίστη και προσπάθεια θα έρθουν και άλλες επιτυχίες για την Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής σέντερ:

«Το γεγονός ότι γυρίσαμε στο παιχνίδι… Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω… Πραγματικά πιστεύω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε Έλληνες που παλεύουμε, είμαστε λαός που πάλευε και παλεύει και ποτέ δεν χάνει. Ήμασταν στο 100%, αλλά στο πρώτο δεν ήμασταν τόσο καλοί. Στο ημίχρονο μιλήσαμε και ήμασταν όλοι στην ίδια σελίδα. Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά και θέλω για όλη την προσπάθεια και το σταφ και τον κόσμο που μας υποστήριξε και θέλω να πει ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας, ο Γιώργος Κοροπιώτης δυο λόγια…».

Ο Κοροπιώτης παίρνει το λόγο κατόπιν… πιέσεων για να πει «συγχαρητήρια στα παιδιά που έδωσαν το 100% ενάμιση μήνα τώρα. Είχαμε κάτι τραυματισμούς αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά, οπότε τέλος καλό, όλα καλά».

Ο Ζούγρης ξαναπαίρνει το λόγο, αν και το συναίσθημα, όπως και όταν παίζει, είναι αυτό που έχει το πάνω χέρι για τον Έλληνα παίκτη. Φαίνεται σε κάθε λέξη και κάθε κίνηση, σε κάθε γκριμάτσα που τη συνοδεύει: «Είμαστε εδώ… Παρόντες και έτοιμοι να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα και τα χρόνια που έρχονται. Όλες αυτές οι αποτυχημένες χρονιά ίσως ανοίγουν απλά το δρόμο για την επιτυχία, όπως λέει ο Γιάννης. Οι αποτυχίες οδηγούν στο μονόδρομο της επιτυχίας, αρκεί να πιστεύεις, να δουλεύεις, να προσπαθείς».

Ο ίδιος κέρδισε το κοινό και τους πιο δύσκολους κριτές με το πάθος του, παίζοντας συνήθως με πολύ υψηλότερους αντιπάλους: «Είναι τιμή μου να το λέτε αυτό. Προσπαθώ να παίζω έτσι. Με χαρακτηρίζει το πάθος και η διάθεση να παίξω, να τρέξω, να πάρω την μπάλα, να τελειώσει τις φάσεις. Θέλω να δίνω το 100%. Δεν παίρνω καμία στιγμή στο παρκέ ως δεδομένη. Προσπαθώ να παίζω μα πάθος, να είμαι ο εαυτός μου και να το χαίρομαι. Όσο για τους ψηλότερους… Δεν είναι θέμα. Έχω μάθει να παίζω απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ