Ο Όστιν Ριβς δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Γερμανίας

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Γερμανών, Γκόρντον Χέρμπερτ, επιχείρησε να προσεγγίσει τον 24χρονο άσο των Λος Άντζελες Λέικερς, ωστόσο η προσπάθειά του έπεσε στο κενό.

Ο Όστιν Ριβς δύσκολα θα αγωνιστεί ως νατουραλιζέ για την Εθνική Γερμανίας, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ομοσπονδιακού προπονητή, Γκόρντον Χέρμπερτ, όταν ο τελευταίος πήγε στις ΗΠΑ και συναντήθηκε μαζί του. Όλα δείχνουν, πως ο Νικ Γουάιλερ Μπαμπ θα διατηρήσει τη θέση του νατουραλιζέ στην Εθνική Γερμανίας.

Ο Χέρμπερτ, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο επίσημο σάιτ της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, ανέφερε: «Πριν από 14-15 μήνες επικοινώνησα μαζί του, γνωρίζοντας ότι έχει την ευκαιρία να αποκτήσει γερμανικό διαβατήριο. Εκείνη την περίοδο είχα μια σύντομη συνομιλία μαζί του και περαιτέρω συζητήσεις με τον ατζέντη του. Αλλά δεν ήταν ακόμη ξεκάθαρο αν θα έπαιζε για εμάς. Αργότερα, διάβασα στον τύπο ότι θέλει πολύ να παίξει για τη Γερμανία…

Δεν πήγα στο Λος Άντζελες, αλλά στο Σικάγο. Είχα μία καλή συνάντηση με τον Ντένις Σρούντερ μετά το παιχνίδι, όταν κέρδισαν τους Μπουλς και μπορέσαμε να συζητήσουμε εκτενώς. Επικοινωνώ με τον Ντένις τακτικά μέσω γραπτών μηνυμάτων. Το ίδιο ισχύει και για τον Φόγκτμαν. Προσπαθώ να έχω ανοιχτό διάλογο και με τους δύο και να παίρνω απόψεις για ορισμένα πράγματα. Ο Ντένις είναι πολύ αφοσιωμένος και του αρέσει να παίζει για τη χώρα του. Ως εκ τούτου, ανυπομονεί πολύ για το καλοκαίρι.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Όστιν, στέλνοντάς του SMS και παίρνοντάς τον τηλέφωνο, αλλά δεν έλαβα απάντηση. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον Μπαμπ. Ταιριάζει ιδανικά στην ομάδα, είναι εξαιρετικός τύπος και πολύ καλός παίκτης».//Τ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ