Ο Φράνκε… αντέγραψε τον Μαυροκεφαλίδη!

 

Ο Ολλανδός γκαρντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του ΠΑΟΚ επί της Καρδίτσας τελειώνοντας το παιχνίδι με τις κορυφαίες επιδόσεις πόντων και ranking του διημέρου.

Ο Γιανίκ Φράνκε σημείωσε 35 πόντους και έγινε ο πρώτος παίκτης του “δικεφάλου του βορρά” που έφτασε δύο φορές σε επίδοση 30+ πόντων στην ίδια σεζόν έπειτα από 17 χρόνια. Ο Φράνκε σημείωσε την 46η “30άρα” στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην Basket League και τη δεύτερη δική του έπειτα από την επίδοση των 30 που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο στις 29 Ιανουαρίου.

Έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης που έφτασε σε τέτοια επίδοση δύο φορές στο ίδιο Πρωτάθλημα μετά τη σεζόν 2005-06. Το κατάφερε τότε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έχοντας 36 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Γ.Σ. Λάρισας και 30 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

Θα πρέπει να πάμε ακόμη πιο πίσω, στην περίοδο 2001-02, για να βρούμε τον τελευταίο ξένο παίκτη του ΠΑΟΚ που έφτασε σε τέτοιο επίτευγμα. Τότε το κατάφεραν μάλιστα δύο ξένοι παίκτες του Δικεφάλου, ο Μπιλ Έντουαρντς και ο Νόρμαν Νόλαν έχοντας από δύο τέτοιες επιδόσεις.

Με τους 35 πόντους του, ο Γιανίκ Φράνκε έγινε ο 39ος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco που έφτασε στους 300+ πόντους Πρωταθλήματος, κάτι που έκανε φέτος πριν από αυτόν ο Τζέιλεν Χαντς.

Ο Ολλανδός διεθνής «έγραψε» ατομικό ρεκόρ και με τα επτά τρίποντα του (7/12) αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των πέντε (5/10) που είχε τόσο με το Περιστέρι bwin εκτός, όσο και με το Λαύριο εντός έδρας. Είναι μία επίδοση όμως που έχει και προεκτάσεις πέραν της τρέχουσας σεζόν.

Ο Φράνκε σημείωσε την 6η επίδοση 7+ εύστοχων τριπόντων στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Το ρεκόρ έχει από το ματς του πρώτου γύρου ο Τζέιλεν Χαντς που είχε μετρήσει οχτώ τρίποντα.

Ο Φράνκε ισοφάρισε παράλληλα την κορυφαία επίδοση του στα ριμπάουντ με οχτώ, όσα είχε στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Απόλλωνα και τον Κολοσσό. Ισοφάρισε επίσης την κορυφαία επίδοση του στο ranking με 33 αφού στην ίδια είχε φτάσει στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο.//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ