Σπόλστρα: «Βγάζουμε το καπέλο στους Σέλτικς»

 

Ο προπονητής των Μαϊάμι Χιτ δεν δίστασε να αποθεώσει τους αντιπάλους του στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας του NBA, λίγα λεπτά μετά τη μεγάλη νίκη στο Game 7 της Βοστώνης.

Ο Έρικ Σπόλστρα μίλησε επίσης για το πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα να φτάσει μέχρι τους τελικούς του NBA, ενώ παράλληλα αποθέωσε τους Τζίμι Μπάτλερ και Κέιλεμπ Μάρτιν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Βγάζουμε το καπέλο στον οργανισμό των Σέλτικς, είναι πρώτης κλάσης. Ο Πατ (Ράιλι) αισθάνεται κάποια πράγματα για τη Βοστώνη, οπότε φρόντισα ώστε όλοι στην ομάδα να αισθάνονται το ίδιο. Υπάρχει όμως μεγάλος σεβασμός. Η διοίκηση, ο Μπραντ (Στίβενς), ο Τζο (Ματζούλα) και το επιτελείο του, είναι όλοι καλοί άνθρωποι.

Αυτό που έγινε πέρσι ήταν στο μυαλό μας και μας έδωσε έξτρα κίνητρο φέτος. Ο κόσμος μπορεί να ταυτιστεί με αυτή την ομάδα. Η ζωή είναι δύσκολη. Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι ο κατοπτρισμός της ζωής κάποιες φορές. Τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θέλεις. Υπάρχουν πισωγυρίσματα, αλλά αυτό που μετράει είναι πως τα διαχειρίζεσαι ως σύνολο. Εμάς μας έκαναν πιο σκληρούς κι ελπίζω να μπορέσουμε να μεταδώσουμε αυτά τα μαθήματα στα παιδιά μας. Κάποιες φορές πρέπει να υποφέρεις για τα πράγματα που θέλεις. Κάποιες φορές πρέπει να γελάσεις με τα πράγματα που σε κάνουν να θέλεις να κλάψεις.

Μετά την ήττα από την Ατλάντα (στο Play-In) κατάλαβα πόσο πολύ ήθελε αυτή η ομάδα να συνεχίσει τη σεζόν και έτσι ακριβώς ένιωσα μετά την ήττα από τους Σέλτικς στο Game 6. Έχουμε παίκτες στα αποδυτήρια που είναι πολύ ανταγωνιστικοί και λατρεύουν τέτοιες προκλήσεις. Είναι ανοιχτοί στην κριτική. Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε, αλλά Θεέ μου, είναι ένας σκληρός επαγγελματικός χώρος και είναι δύσκολο να επιβιώνεις σε κάθε γύρο για να φτάσεις στους τελικούς. Είμαστε ευγνώμονες για αυτό και δεν θα σκεφτούμε τον επόμενο γύρο μέχρι να φτάσουμε στο Ντένβερ. Θέλω όλοι να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι αυτό και να απολαύσουν τη στιγμή.

Όσα περισσότερα χρόνια είσαι σε αυτόν τον χώρο καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις κάτι τέτοιο. Είναι ένας ξεχωριστό γκρουπ αυτό εδώ και μια ποιητική δικαιοσύνη. Θα το γιορτάσουμε λίγο σήμερα στο αεροπλάνο πηγαίνοντας στο Ντένβερ.

Ο Κέιλεμπ (Μάρτιν) είναι απίθανος. Όσο υψηλότερο είναι το τίμημα, τόσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται. Τα Game 7 και οι προκρίσεις στους τελικούς δεν είναι για όλους σε αυτό το χώρο. Αλλιώς θα το έκαναν περισσότεροι παίκτες και περισσότερες ομάδες. Πρέπει είσαι φτιαγμένος διαφορετικά και ο Κέιλεμπ είναι. Τα δίνει όλα και στις δύο πλευρές, δέχεται διαφορετικούς ρόλους. Με τον Τάιλερ (Χίρο) και το Βίκτορ (Ολαντίπο) εκτός, χρειαζόμασταν περισσότερα άτομα στην επίθεση. Θέλαμε ο Γκέιμπ (Βίνσεντ) και ο Κέιλεμπ να δείξουν πόσο έχουν βελτιωθεί.

Πρέπει να έχεις έναν παίκτη από τον οποίο μπορείς να κρατηθείς. Ιδίως στις στιγμές της αλήθειας. Δεν μπορείς να μετρήσεις το πόση αυτοπεποίθηση δίνει σε όλους ο Τζίμι (Μπάτλερ). Δεν χρειάζεται να απολογηθεί ποτέ και δεν θέλω να απολογηθεί ποτέ για το ποιος είναι και το πώς προσεγγίζει τον ανταγωνισμό. Είναι έντονο. Δεν είναι για όλους. Κι εμείς δεν είμαστε για όλους. Για αυτό έχει λειτουργήσει αυτός ο γάμος. Δεν τον κρίνουμε και δεν μας κρίνει για το πόσο τρελοί μπορούμε να γίνουμε. Μιλάμε την ίδια γλώσσα. Είναι ξεχωριστός. Μπορεί να παίξει 48′ αν τον έχεις ανάγκη. Είναι σκληρός, αλλά μπορεί να γίνει πολύ μαλακός και να δώσει σε κάποιον την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Είναι το ξεχωριστό χάρισμα που έχει».//A.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ