Πάσπαλι: «Δεν καταλαβαίνω την απόφαση των Γιόκιτς, Μίσιτς και Κάλινιτς»

 

Φανερά απογοητευμένος είναι ο παλαίμαχος σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ για τις αποφάσεις των τριών εκ των κορυφαίων παικτών της Σερβίας, να μην συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο “Sportklub“, ο Ζάρκο Πάσπαλι κλήθηκε να απαντήσει σε αρκετά ερωτήματα, με την συζήτηση να επικεντρώνεται στους απόντες της Εθνικής Σερβίας.

Θυμίζουμε ότι το 1989 ο Πάσπαλι και ο Βλάντε Ντίβατς, έγιναν οι πρώτοι Σέρβοι της Γιουγκοσλαβίας που αγωνίστηκαν στο NBA. Αγωνιζόμενος για μία χρονιά στους Σαν Αντόνιο Σπερς, ο Ζάρκο επέστρεψε στην Ευρώπη και όλοι τον γνωρίζουμε για το πέρασμα του από την Ελλάδα, αγωνιζόμενος σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη και Πανιώνιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Δεν θέλουν να παίξουν και προφανώς έχουν τους λόγους του. Τι μπορώ να πω γι’ αυτό; Τίποτα! Δεν νομίζω ότι είμαι ο μόνος που προβληματίζεται πάντως γι’ αυτές τους τις επιλογές, πίστευα πως μπορεί η ομάδας μας να διακριθεί στο τουρνουά και να εξασφαλίσει τη θέση της για το Ολυμπιακό τουρνουά στους Αγώνες του 2024. Δεν λέω ότι τώρα δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο». 

«Yπάρχει στο μυαλό κάποιων πως οι Σέρβοι κυριαρχούν στο μπάσκετ. Αυτό πλέον είναι μία… παραίσθηση, οι εποχές έχουν αλλάξει δραστικά και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και συνεισφορά όλων για να διατηρήσουμε την παράδοσή μας. Πάντα υπάρχουν απουσίες, αλλά πλέον κάποιοι παίρνουν αβίαστα και πολύ εύκολα την απόφαση να μην αγωνιστούν. Θα πρέπει να το αποδεχτούμε όλοι, αφού η εποχή που ο Ντίβατς, ο Κούκοτς και ο Ράτζα έδιναν τα πάντα για την ομάδα και έκαναν ό,τι θυσία χρειαζόταν έχει περάσει».//ΜΛ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ