Λιόλιος «Σε κάθε αποτυχία η ευθύνη είναι της διοίκησης»

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, λίγο μετά το τέλος του αγώνα με το Μαυροβούνιο και έκανε τον δικό του απολογισμό για την πορεία της Εθνικής Ομάδας στο Mundobasket 2023.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε πως η ευθύνη για τη μη επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος βαραίνει τη διοίκηση της ΕΟΚ. Παράλληλα, αποθέωσε τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη για την υπερπροσπάθεια που έκαναν. Τέλος, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα για το αν η χώρα μας θα διεκδικήσει τη διοργάνωση ενός προολυμπιακού τουρνουά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο αγωνιστικός στόχος του Παγκοσμίου ήταν μια διάκριση και να κατακτήσουμε θέση που θα μας οδηγούσε στην Ολυμπιάδα και ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη. Ο ποιοτικός στόχος ήταν η ομάδα να δώσει το καλύτερο της εαυτό. Να έχει μαχητικότητα, αυταπάρνηση και ενότητα. Αυτό ζητήθηκε από τη πρώτη μέρα από όλους τους παίκτες. Και αυτός ο στόχος επετεύχθη.

Οι παίκτες έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και ένα μήνυμα πάθους και αυτοθυσίας προς την Ελληνική κοινωνία. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι παραπάνω από ομάδα. Εκπροσωπεί ένα ολόκληρο έθνος και οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες τι σημαίνει να φοράς αυτή η φανέλα. Το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες έκαναν το καλύτερο δυνατό προς αυτή τη κατεύθυνση και τους δίνω συγχαρητήρια.

Για οποιαδήποτε μη αγωνιστική υπέρβαση και κατάκτηση του στόχου της συμμετοχής μας στην Ολυμπιάδα την αποκλειστική ευθύνη την έχουμε η Διοίκηση και εγώ προσωπικά. Οι προπονητές και οι παίκτες έκαναν ακριβώς αυτό που τους ζητήσαμε και είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτούς».//Α.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ