Λιόλιος: «Η ομάδα πρέπει να κοιτάζει τους παρόντες, όχι τους απόντες»

 

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε στο πλαίσιο της media day για την συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο (25/08-10/09), και στάθηκε στην προσπάθεια αυτών που δίνουν το «παρών» στην “επίσημη αγαπημένη”.

Στους παρόντες και όχι στους απόντες στάθηκε ο Βαγγέλης Λιόλιος, καθώς και στην βράβευση του Νίκου Γκάλη στο φιλικό της Παρασκευής (04/04) απέναντι στη Σλοβενία, ενόψει του Mundobasket 2023 που θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρίσκεται στο όμιλο με τις Η.Π.Α., Νέα Ζηλανδία και Ινδονησία, που θα διεξαχθεί στην Μανίλα.

«Οι πρωταγωνιστές μίλησαν. Εγώ από τη μεριά μου εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα. Ξεκινά μια πολύ σημαντική προσπάθεια για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ελπίζουμε να κάνει το καλύτερο δυνατό, ώστε να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα. Προσωπικά ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα αισιόδοξος. Όταν ξεκινάς για έναν αγώνα, πας πάντα για να κερδίσεις. Δεν πας ποτέ για να χάσεις. Σημασία έχει να είμαστε περήφανοι για την Εθνική ομάδα. Είμαστε πάντα περήφανοι για την Εθνική ομάδα. Η Εθνική ομάδα δεν πρέπει να έχει δίπλα της μόνο όσους θα πάνε εκεί, αλλά όλη την Ελλάδα. Αν έχει στο πλευρό της όλους τους Έλληνες μαζί, δεν έχει να φοβάται τίποτα απολύτως. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα», τόνισε.

«Εγώ αυτό που κοιτάζω πάντα και αυτό που η ομάδα πρέπει να κοιτάζει πάντα, είναι οι παρόντες, όχι οι απόντες. Οι παρόντες έγραφαν, γράφουν και θα γράφουν πάντα τη δική τους ιστορία και την ιστορία της Εθνικής ομάδας. Η Εθνική ομάδα είχε παρελθόν, έχει παρόν και θα έχει μέλλον. Αυτό είτε το θέλουμε είτε όχι, θα ισχύει. Σίγουρα! Η διαδικασία που γίνεται στο Παγκόσμιο και όπως έδειξαν ήδη κάποιες εθνικές ομάδες, δείχνουν πως η Εθνική ομάδα θα έχει μέλλον. Σημασία έχει να το οριοθετήσουμε, να το προετοιμάσουμε, ώστε κάποια στιγμή να το απολαύσουμε κιόλας. Κι αυτό γίνεται από την προσεχή διοργάνωση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην βράβευση του Νίκου Γκάλη στο φιλικό της Παρασκευής απέναντι στη Σλοβενία είπε:

«Ο Δημήτρης Ιτούδης τα είπε όλα με δύο λέξεις. Δέος και ανατριχίλα. Μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε, γαλουχήθηκε με τον Γκάλη και διαμόρφωσε τη δική της όχι μόνο μπασκετική παιδεία, αλλά και κοινωνική αντίληψη. Αυτό το πέτυχε ο Νίκος. Και νομίζω ότι ήρθε έστω και λίγο καθυστερημένα η ώρα να του αποδοθεί αυτή η τιμή. Όλοι μας, σίγουρα η δική μου γενιά, μεγαλώσαμε με τον Γκάλη και ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ πάρα πολύ εξαιτίας του. Νομίζω ότι η δική μας γενιά, τουλάχιστον αυτή, οφείλει να αποδώσει στον Νίκο Γκάλη την πρέπουσα τιμή».//ΓΓ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ