Μπράουν: «Πρόβλημα οι ρατσιστές φίλαθλοι της ομάδας»

 

Ο 26χρονος Αμερικανός, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στους ρατσιστές οπαδούς των Μπόστον Σέλτικς και επισήμανε πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα αυτή η μάστιγα.

Αρχικά, ο Μπράουν ανέφερε: «Πιστεύω πως υπάρχει ένα μέρος μεταξύ των φίλων των Σέλτικς που είναι πολύ τοξικοί και δε θέλουν να βλέπουν τους αθλητές να χρησιμοποιούν το βήμα τους ή απλώς θέλουν να παίζουν μπάσκετ για να τους διασκεδάζουν και μετά να πηγαίνουν σπίτια τους. Για μένα αυτό είναι πρόβλημα. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους φίλους των Σέλτικς, αλλά υπάρχει μια μερίδα που είναι προβληματική».

Εν συνεχεία συμπλήρωσε: «Όταν κάνεις ένα κακό παιχνίδι, το συνδέουν με την προσωπικότητά σου. Δεν υπάρχει πολύς χώρος για τους έγχρωμους, για μαύρους επιχειρηματίες, να έρθουν και να ανοίξουν μια επιχείρηση. Η εμπειρία μου εδώ δεν είναι όσο άνετη θα ήθελα. Παρότι είμαι αθλητής και θα περίμενε κανείς να έχω κάποια επιρροή, αλλά ακόμη κι εγώ έπρεπε να αντιμετωπίσω δυσκολίες προσπαθώντας να κάνω μια επένδυση, να αγοράσω ένα σπίτι ή να κάνω συγκεκριμένα πράγματα».

Τέλος, ο Μπράουν επισήμανε: «Υπάρχουν και άλλες μορφές ρατσισμού, που περνάνε απαρατήρητες, όπως οι ανισότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα. Τα χρήματα σε προγράμματα και τις ευκαιρίες που δίνονται σε κάποιες περιοχές σε σχέση με άλλες. Τι κάνουμε όμως με τα παιδιά που είναι ταλαντούχα και δεν τους δίνουμε την ευκαιρία;».//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ