Μποντιρόγκα: «Η ποιότητα των “παραθύρων” της FIBA είναι σε αμφισβήτηση»

 

Ο πρόεδρος της Euroleague, μίλησε για το γεγονός πως πάντα στόχος των διοργανώσεων είναι να παίζουν οι καλύτεροι παίκτες, ενώ αναφέρθηκε και στο “κόψιμο” του Μίλος Τεόντοσιτς από την Εθνική Σερβίας.

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στα “παράθυρα” της FIBA και στο ότι πρέπει να υπάρξει μια συζήτηση για να ομαλοποιηθεί το καλέντάρι, ενώ αναφέρθηκε και στο κόψιμο του Μίλος Τεόντοσιτς από την εθνική Σερβίας και τους “νατουραλιζέ”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η θέση μου είναι προστατεύω τα συμφέροντα των ομάδων της Ευρωλίγκας. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει μία συζήτηση με τη FIBA, ώστε να ομαλοποιηθεί το καλεντάρι. Αυτή την στιγμή υπάρχουν τέσσερις διεθνείς διοργανώσεις στην Ευρώπη, που είναι πολλές. Αυτό μπερδεύει αρκετά τον φίλαθλο του μπάσκετ. Η ποιότητα των αγώνων στα “παράθυρα” Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι σε αμφισβήτηση, αφού δεν είναι διαθέσιμοι να αγωνιστούν οι παίκτες του ΝΒΑ και τη Ευρωλίγκας.

Η νέα Ευρωλίγκα ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια. Πριν πέντε χρόνια η FIBA έφερε τα προκριματικά με το σύστημα των “παραθύρων”. Αυτό, δεν έφερε τόσο καλά αποτελέσματα αναφορικά με την ποιότητα, καθώς δεν παίζουν οι καλύτεροι παίκτες. Στόχος είναι πάντα να παίζουν οι καλύτεροι παίκτες. Το σύστημα του μπάσκετ θα πρέπει να ακολουθήσει εκείνο του ποδοσφαίρου, όπου παίζουν οι καλύτεροι παίκτες με τις εθνικές του ομάδες. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται τώρα στο μπάσκετ. Το υπάρχον καλεντάρι των διοργανώσεων δεν βοηθά στη βελτίωση του παιχνιδιού με τον σωστό τρόπο. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Για τον Τεόντοσιτς και τους νατουραλιζέ : «Με πείραξε έτσι όπως πήγε η κατάσταση. Και στο παρελθόν υπήρξαν προβλήματα σε διοργανώσεις, αλλά όλα λύνονταν πίσω από κλειστές πόρτες, με τον σωστό τρόπο. Έχουμε την ταυτότητά μας εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης, έχουμε έναν αναγνωρισμένο τρόπο λειτουργίας και στιλ. Δεν βλέπω κάποιον λόγο να παίξει ένας ξένος για τη Σερβία».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ