Μπάνκι: «Οι κανόνες δεν ίδιοι για όλους»

Σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Λετονίας, μίλησε για τις αποφάσεις των διαιτητών στα παιχνίδια της ομάδας του για την πρώτη φάση του Mundobasket.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι αντιμετώπισε τον Καναδά στην τελευταία αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Παγκοσμίου κυπέλλου με την ομάδα από την Βαλτική να γνωρίζει την ήττα με 101-75 . Ο Ιταλός προπονητής είχε έντονα παράπονα από τους διαιτητές της αναμέτρησης με τους Καναδούς, καθώς θεωρεί πως δεν δόθηκαν σωστά οι επαφές των παικτών του στις άμυνες απέναντι τους. Συγκεκριμένα είπε: «Αισθάνομαι ότι οι επαφές δεν δόθηκαν με τα ίδια κριτήρια από την αρχή. Δεν είναι δίκαιο τρεις διαιτητές από την Αμερικανική Ήπειρο να σφυρίζουν αγώνα του Καναδά», δήλωσε αρχικά ο Μπάνκι. «Μην κοιτάτε τα ονόματα στις φανέλες. Ο Ζάγκαρς αξίζει τον ίδιο σεβασμό με τον Αλεξάντερ. Δεν είναι θέμα μισθού, δημοφιλίας ή ηλικίας».

Μαζί με αυτά στάθηκε και στην συμπεριφορά του προπονητή του Καναδά, καθώς θεωρεί πως παραβίαζε τα όρια του παρκέ λέγοντας: «Φαίνεται πως οι κανόνες της FIBA λειτουργούν για όλους, αλλά όχι για όλους. Η επαφή του ώμου με το στήθος είναι παράνομη για τη μία πλευρά, αλλά για την άλλη δεν είναι».//ΓΡ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ