Μπάνκι: «Απαντήσαμε με τα όπλα μας, την άμυνα και την πειθαρχία μας»

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού για την 15η αγωνιστική της Euroleague, ο προπονητής της Βίρτους Μπολόνια, τόνισε πως από το τρίτο δεκάλεπτο είχε την αίσθηση ότι η ομάδα του θα πάρει τη νίκη, που είχε μαζί της και την τύχη, όπως ανέφερε.

Αναλυτικά όσα είπε στις δηλώσεις του ο Ιταλός τεχνικός:

«Μεγάλη νίκη, κάναμε μια ιδιαίτερη προσπάθεια απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός έβαλε αμέσως άμυνα και σωματικότητα στο γήπεδο. Απαντήσαμε καθυστερημένα, αλλά απαντήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο παλέψαμε, επιστρέψαμε και στο τέλος βρήκαμε τις λύσεις για να κερδίσουμε. Συγχαίρω την ομάδα, που σε μια στιγμή δυσκολίας βρήκαν την δύναμη για να ανατρέψουν τον αγώνα και να βρουν άλλη μια νίκη με κύρος»

Τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο; «Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, και είχαν χρόνο να προετοιμαστούν, το All Star Game είχε γίνει στην Ελλάδα. Έφτασαν εδώ συγκεντρωμένοι. Παλέψαμε να βρούμε χώρο, αλλά δεν τα παρατήσαμε και στο ημίχρονο βρήκαμε την ενέργεια να παίξουμε στα ίσα το ματς. Αυτό που θα με στεναχωρούσε θα ήταν να χάσω χωρίς να παίξω. Αυτές είναι ιδιαίτερες βραδιές, δεν μπορείς να φαίνεσαι χαμένος. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε την ταυτότητα μιας ομάδας που θέλει να αγωνιστεί. Η επίθεσή μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή είχαμε μόνο 20% στο σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε στο επίπεδο που μπορούμε. Είχα την αίσθηση από την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ότι θα γυρίσει το παιχνίδι».

Η απόδοση του Ντόμπριτς: «Έχει χαρακτηριστικά που δίνουν συνέπεια στο παιχνίδι μας. Περιμένουμε πολλά από αυτόν και ελπίζω αυτή η παράσταση να χρησιμεύσει ως κίνητρο για να βρει αυτοπεποίθηση και συνέχεια».

Για το κλειδί της ανατροπής: «Τύχη… Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κλειδιά. Η δικιά τους είναι μια σπουδαία ομάδα, η οποία είναι ακόμα στο στάδιο της ολοκλήρωσης, αλλά παραμένει μια από τις υποψήφιες για τον τίτλο. Εμείς έχουμε όμως την ταυτότητα να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό ακόμα και σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα και απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Απαντήσαμε με τα όπλα μας, την άμυνα και την πειθαρχία μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ