Μήτογλου: «Υπάρχει μια καινούργια αύρα στην Εθνική, είμαστε πεινασμένοι για διακρίσεις»

Στις δηλώσεις του πριν την πρώτη προπόνηση της Εθνικής, ο διεθνής πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στην τεχνική ηγεσία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντίνος Μήτογλου:

Για το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής ομάδας με τον Βασίλη Σπανούλη στο τιμόνι: «Είναι μια καινούργια σελίδα, είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι όλοι οι παίκτες που ο κόουτς Σπανούλης έχει αναλάβει την Εθνική. Χαίρομαι που γίνονται όλα αυτά και βλέπω ξανά όλα τα παιδιά μαζί. Υπάρχει μια καινούργια αύρα για να προπονηθούμε, να δουλέψουμε σκληρά και να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα».

Για το προσωπικό κίνητρο του ίδιου αλλά και της ομάδας να φτάσει σε μια διάκριση: «Αυτός είναι ο στόχος, αλλά πρώτα πρέπει αν ξεκινήσουμε τις προπονήσεις, να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά. Το θέλουμε πάρα πολύ. Έχουμε μιλήσει με τον κόουτς και έχουμε πει ότι η Εθνική έχει να πάρει πολύ καιρό μια διάκριση. Είμαστε πεινασμένοι για αυτό».

Για το κατά πόσο τους ανακουφίζει το γεγονός ότι οι συλλογικές υποχρεώσεις έχουν διακοπεί για τις εθνικές ομάδες: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό που η FIBA και η EuroLeague, έχουν βρει μια κοινή γραμμή. Είναι πολύ σημαντικό γιατί κάποιοι μπορούν να ξεκουραστούν και όσοι θέλουν να έρθουν στην εθνική ομάδα που αποτελεί την ύψιστη τιμή. Τώρα έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για να ξεκινήσουμε με το σωστό τρόπο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ