Μιχελάκος: «Παρουσιάζουμε μια εικόνα ομάδας που δείχνει συνέπεια»

 

Ο προπονητής του Τρίτωνα, μετά τη νίκη επί του Παπάγου (77-67) για την 13η αγωνιστική της Elite League, αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της επικράτησης και στο γεγονός ότι η ομάδα του πρέπει να “χτίσει” πάνω σε αυτή την εμφάνιση.

Ο Μιχάλης Μιχελάκος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Άκου τι έκανες” στο Web Radio της ΕΟΚ και μίλησε για τη μέχρι στιγμής πορεία των “κυανόλευκων”, τη χημεία που έχει η ομάδα του, αλλά και για τους διαφορετικούς πρωταγωνιστές που παρουσιάζει σε κάθε παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί του Παπάγου: «Το “Σαλούν” είναι ένα απ’ τα πιο ιστορικά γήπεδα της Ελλάδος και για εμάς τους πιο ρομαντικούς είναι από τα γήπεδα που θες να παίζεις και ειδικά με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι και των δύο ομάδων. Για εμάς ήταν πάρα πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε και ήμασταν πιστοί στο πλάνο μας και μπορέσαμε να έχουμε αυτήν την εικόνα. Σίγουρα είναι μια νίκη που θα μάς βοηθήσει πάρα πολύ για τη συνέχεια και θέλουμε να “χτίσουμε” πάνω σε αυτήν».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Τρίτωνα: «Η εικόνα μας έως τώρα είναι εικόνα ομάδας που δείχνει συνέπεια, αυτό μάς διακατέχει και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά. Μιλάμε για μια νεανική ομάδα, με 15 καινούργια πρόσωπα, κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι η πολύ μεγάλη δουλειά που βγάζουν τα παιδιά μες στο παρκέ και η συνέπεια στην καθημερινότητα, είναι το βασικό εχέγγυο της ως τώρα καλής εικόνας που έχουμε στο γήπεδο. Όλα ξεκινούν απ’ τα παιδιά».

Για τη χημεία που έχει η ομάδα του: «Στην αρχή του καλοκαιριού, όταν καθίσαμε με το συνεργάτη μου και σχεδιάσαμε το τι θέλουμε να έχουμε φέτος, διαλέξαμε κάποια παιδιά που θα είναι πιστά στη φιλοσοφία που θέλαμε να στηρίξουμε. Δεν έχει μπει ποτέ για εμας ούτε η λέξη «πρωταθλητισμός» ούτε η λέξη «άνοδος». Θέλουμε να δουλεύουμε στην καθημερινότητα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στοχοπροσήλωση, να μπορούμε να βγάλουμε παιδιά στο ελληνικό μπάσκετ. Αν εξαιρέσουμε τους δύο ξένους μας και τους Πολυτάρχου και Καμπερίδη, όλα τα υπόλοιπα παιδιά μας είναι κάτω από 24 ετών. Αυτό μάς βοηθάει μεν στο κομμάτι του κινήτρου, αλλά κάποιες φορές μάς δυσκολεύει, βέβαια, γιατί υπάρχει απειρία. Παρ’ όλα αυτά, το κομμάτι ότι μπορούμε και έχουμε βρει μια χημεία έτσι ώστε να έχουμε μια καλή επικοινωνία και να μπορούμε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, μάς έχει φέρει στο σημείο που είμαστε, το οποίο είναι μια πολύ καλή στιγμή για τον Τρίτωνα».

Για τους διαφορετικούς πρωταγωνιστές που έχει ο Τρίτωνας: «Δε θέλουμε να στηριζόμαστε σε 1-2 παιδιά. Είναι σημαντικό ότι έχουμε τον Πολυτάρχου και τον Καμπερίδη που είναι πολύ έμπειρα παιδιά και πάνω απ’ όλα είναι καλοί χαρακτήρες και μπορούν και βοηθούν στην ομαλή λειτουργία της καθημερινότητας. Η γενική ιδέα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι παλεύουμε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να ‘χουν το ρόλο και το κομμάτι που τούς αναλογεί, έτσι ώστε να μπορούμε όλοι μαζί και σε σχέση με την ομάδα να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Αυτό είναι που προσπαθούμε να πρεσβεύσουμε».//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ