Μιχελάκος: «Είμαστε 40′ πριν την άνοδο, είμαστε για τις μεγάλες προκλήσεις»

 

Ο Τρίτωνας κέρδισε με 103-95 την Ελευθερούπολη, κάνοντας το 3-2 στη μεταξύ τους σειρά παίρνοντας την πρόκριση για το Final-4 της Elite League. Ο τεχνικός της ομάδας μίλησε για την επιτυχία του συλλόγου, αλλά και το επικείμενο παιχνίδι με το Ψυχικό. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο EOK Web Radio:

Για το αν είχαν στόχο εξ αρχής το να φτάσουν στο Final-4: «Απ’ τη στιγμή που έγινε ένας προγραμματισμός το καλοκαίρι με 15 καινούργια πρόσωπα, ήταν πολύ φυσιολογικό ο «πήχης» να μπει λίγο χαμηλότερα. Όμως το κίνητρο, η φιλοδοξία και η αυτοπεποίθηση των παιδιών μάς οδήγησε σήμερα (18/05) να είμαστε 40’ πριν την άνοδο. Όλοι πρέπει ν’ αναπροσαρμόσουμε λίγο τις σκέψεις μας, με εμένα πρώτο και να καταστρώσουμε τα σχέδιά μας γι’ αυτό το πολύ μεγάλο παιχνίδι που ακολουθεί. Σίγουρα για όλους μας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, η συνέπεια που έδειξε η ομάδα, η συνοχή και η χημεία που καταφέραμε να δημιουργήσουμε και με ο τρόπο με τον οποίον αγωνιζόμασταν. Με την πάροδο του χρόνου όλα αυτά μεγάλωναν ακόμη περισσότερο και καταφέραμε μετά από μια πολύ δύσκολη σειρά με την Ελευθερούπολη να πετύχουμε το στόχο μας».

Για τον ημιτελικό με το Ψυχικό (27/05): «Είναι μια πολύ καινούργια διαδικασία για όλους μας. Το καινούργιο format του πρωταθλήματος είναι κάτι πρωτόγνωρο και για τα έμπειρα παιδιά. Είναι μια διαδικασία που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Elite League. Είναι ένα παιχνίδι 40 λεπτών και σε ουδέτερο γήπεδο. Η ομάδα του Ψυχικού είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, με πολύ καλό προπονητή, μια ομάδα που έχει κρατήσει το μεγαλύτερο «κορμό» απ’ την περσινή ανοδική της πορεία. Σίγουρα για ‘μας είναι ένα πολύ μεγάλο challenge. Απ’ ό,τι φαίνεται, η ομάδα μας είναι για μεγάλα challenge φέτος, οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Σεβόμαστε πάρα πολύ τον αντίπαλό μας. Θα προσπαθήσουμε να καταστρώσουμε τα πλάνα μας έτσι ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε πρώτα απ’ όλα τους εαυτούς μας και παράλληλα την ομάδα σ’ αυτό το μεγάλο παιχνίδι».

Για το πώς προσεγγίζουν αυτήν τη νέα κατάσταση του Final-4: «Δε μπορώ να πω ότι προετοιμάζεται διαφορετικά η ομάδα. Πιο πολύ θα γίνουν κάποια μίτινγκ με τα παιδιά για να καταλάβουν τον τρόπο δομής του παιχνιδιού και ότι πρακτικά δεν είναι σειρά ή regular season, αλλά ένας ημιτελικός 40 λεπτών. Να καταλάβουμε όλοι ότι από μια μπάλα 50-50, από ένα επιθετικό ριμπάουντ ή από ένα κλέψιμο μπορεί να κριθεί το αποτέλεσμα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να δομήσουμε τη βδομάδα που έχουμε και παράλληλα να είμαστε όσο πιο «φρέσκοι» γίνεται και με αυτοπεποίθηση. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό έτσι ώστε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί για να μπορέσουμε να είμαστε διεκδικητές της νίκης».

Για το… step-up των παικτών της ομάδας: «Τα περισσότερα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα μας είναι παιδιά χωρίς πολλές εμπειρίες απ’ αυτό το επίπεδο του πρωταθλήματος και τη διαδικασία πρωταθλητισμού. Παρ’ όλα αυτά, είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτούς, γιατί οι περισσότεροι έκαναν step-up, παράλληλα με κάποια έμπειρα παιδιά, που με την εμπειρία, την ικανότητα και το ταλέντο τους μπόρεσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω, έτσι ώστε να μπορούμε να συζητάμε σήμερα ότι ο Τρίτων βρίσκεται ένα βήμα πριν τη Basket League».

Για το αν η ομάδα θα παίξει στη Basket League σε περίπτωση που κερδίσει την άνοδο: «Δεν είμαι ο αρμόδιος, αλλά επειδή είμαι χρόνια στην ομάδα και νομίζω ότι αφουγκράζομαι καλά το πώς γίνονται τα πράγματα, οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούν να δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό. Δεν είναι εύκολο, οι απαιτήσεις και οι προϋποθέσεις ξεπερνούν τα αγωνιστικά, γιατί μπαίνουν και οικονομικά δεδομένα. Επειδή έχω μάθει να λειτουργώ και να κοιτάω βραχυπρόθεσμα, εμένα με ενδιαφέρει για τη δουλειά μου και παράλληλα τη δουλειά των παιδιών, αλλά και για τη χρονιά μας γενικότερα, να παλέψουμε γι’ αυτόν το στόχο και από ‘κει και πέρα ό,τι θέλει ας προκύψει. Μακάρι να όλα πάνε καλά, η ομάδα να καταφέρει να δημιουργήσει μια τέτοια βάση ώστε να κάνει το ανώτερο «βήμα» που μένει, να αγωνιστεί στη μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας».

Για τη φετινή Elite League: «Μόνο απ’ τις ήττες που είχαν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας καταλαβαίνουμε ότι ήταν ένα πρωτάθλημα πρακτικά μίας ταχύτητας, δηλαδή όλοι μπορούσαν να κερδίσουν και εντός και εκτός έδρας. Η παρουσία των ξένων έδωσε μια νότα αθλητικότητας και το πρωτάθλημα έγινε πάρα πολύ ανταγωνιστικό απ’ την άποψη ότι όλοι μπορούσαν να κερδίσουν οπουδήποτε λόγω αυτής της προσθήκης. Σίγουρα όλο αυτό μάς έφερε λίγο πιο κοντά στα επίπεδα του επαγγελματικού μας πρωταθλήματος».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ