Μάρκου: «Θέλουμε να “χτίσουμε” κάτι υγιές»

 

Ο προπονητής του Κένταυρου Λιβαδειάς μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio για το επίτευγμα της ομάδας του, η οποία ανέβηκε στα “σαλόνια” της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. 

Ο Κένταυρος Λιβαδειάς κατέκτησε το πρωτάθλημα Α’ ΕΣΚΑΣΕ και πήρε την άνοδο για τη Γ’ Εθνική της νέας σεζόν. Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Μάρκου, μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio για το σπουδαίο επίτευγμα των Βοιωτών και σχολίασε το μέλλον τους στις εθνικές κατηγορίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΕΟΚ WebRadio o Νίκος Μάρκου:

Για το στόχο της ομάδας τη νέα σεζόν είπε: «Αυτήν τη στιγμή είπαμε ότι θα ξεκουραστούμε για 3-4 μέρες, γιατί ήταν πολύ δύσκολη χρονιά και πολύ μεγάλη σε διάρκεια. Έχουμε κάνει κάποιες πρώτες συζητήσεις, αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε κάτι υγιές και να έχουμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία που θα βρισκόμαστε. Να είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις και αν έχουμε δείξει το καλό μας πρόσωπο ας έρθει και κάτι καλύτερο».

Για τα «δυνατά» ονόματα που είχε στο ρόστερ του ο Κένταυρος τόνισε: «Θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα βιβλίο για το πώς έχουν έρθει όλα τα παιδιά. Με 2-3 παιδιά απ’ αυτά τυχαίνει να ‘μαι και φίλος, όπως τον Νίκο Ματζιώρη και τον Τάσο Δημητριάδη. Και ο Νίκος Πέττας είναι μια τεράστια προσωπικότητα στο μπάσκετ, ο Κανέλλος Γαρμπής είναι ένα παιδί με πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο και έχει «γράψει» χιλιόμετρα στις εθνικές κατηγορίες. Ξεκινήσαμε σιγά-σιγά, έπρεπε να παρουσιάσουμε ένα όραμα που είχαμε γι’ αυτήν την ομάδα, τα παιδιά πίστεψαν σε αυτό το πλάνο και δόξα τω θεώ στέφθηκε με επιτυχία».

Για τη φετινή Α’ ΕΣΚΑΣΕ υπογράμμισε: «Η φετινή Α’ ΕΣΚΑΣΕ ήταν η ποιοτικότερη όλων των εποχών. Εκτός απ’ τον Κάδμο και εμάς, υπήρχε η Κάρυστος που είχε φέρει και παίκτες από ψηλότερες κατηγορίες, υπήρχε η ΑΓΕΧ, ο Λοκρός. Ήταν μια τετράδα-πεντάδα ομάδων με πάρα πολύ καλά ονόματα, όπου όλοι ήθελαν να κάνουν πρωταθλητισμό. Το φετινό επίπεδο ήταν πάρα πολύ ψηλό στην Α’ ΕΣΚΑΣΕ».

Για το όραμα του συλλόγου δήλωσε: «Το σίγουρο είναι ότι απ’ το Σάββατο το βράδυ (03/06) είμαστε στη Γ’ Εθνική. Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για το αγωνιστικό. Από ‘κει και πέρα, πολλά γίνονται μες στο καλοκαίρι. Έχουμε έναν άνθρωπο στην ομάδα, ο οποίος προϋπήρχε στο μπάσκετ και είχε φτάσει την ομάδα της Λιβαδειάς μέχρι την Α2. «Χτίζουμε» κάτι καλό, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Αυτό που γνωρίζω και είναι και η αρμοδιότητά μου είναι ότι είμαστε στη Γ’ Εθνική. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό, κάτι που θα έχει βάθος χρόνου και που θα ‘ναι υγιές. Θα δούμε μέχρι πού θα φτάσουμε. Όρεξη και μεράκι υπάρχει, μακάρι να πάνε όλα καλά».

Για τις ακαδημίες του Κενταύρου ανέφερε: «Το κομμάτι των ακαδημιών μάς ενδιαφέρει πάρα πολύ. Έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε 120 παιδιά στις ακαδημίες μας, που δεν είναι μικρός αριθμός αν αναλογιστούμε την επαρχία και ότι υπάρχουν και άλλα αθλήματα. Θέλουμε να τη στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, έχουμε πει ότι ο «καθρέπτης» της ομάδας μας είναι το ανδρικό, αλλά θέλουμε να «απορροφούμε» όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά απ’ τις ακαδημίες μας. Είναι ένας στόχος μας να φέρουμε παιδιά στο γήπεδο».//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ