Μανωλόπουλος: «Να ολοκληρώσουμε με νίκη στο Mundobasket 2023»

 

Η Εθνικής θα αναμετρηθεί σήμερα, στις 11.40 ώρα Ελλάδος με το Μαυροβούνιο, για την τελευταία πράξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και ο προπονητής του σταφ της “Επίσημης Αγαπημένης” παραχώρησε δηλώσεις για τον στόχο της “γαλανόλευκης”.

Ένας εκ των άμεσων συνεργατών του Δημήτρη Ιτούδη στην Εθνική ομάδα, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ανέλυσε τον τελευταίο αντίπαλο της Ελλάδας στο Mundobasket 2023, το Μαυροβούνιο. Στάθηκε στην άμυνα ως “αφετηρία” του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στην διοργάνωση.

«Το πιο σημαντικό από όλα για το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο θα είναι να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση μετά το ματς με τη Λιθουανία, γιατί πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη ό,τι συνέβη και να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε με μια καλή εμφάνιση και μια νίκη την παρουσία μας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Μαυροβούνιο είναι μια ομάδα που έχει δείξει πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στη διοργάνωση. Είναι ένα ισορροπημένο σύνολο, με μεγάλα κορμιά και η δύναμή τους είναι σε μεγάλο ποσοστό στο low post, όπου διαθέτουν πολύ ποιοτικούς και έμπειρους ψηλούς, ενώ είναι πολύ δυνατοί και στα ριμπάουντ. Διαθέτουν επίσης κάποιους χειριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά, είτε σουτέρ είτε drivers, που έχουν αρκετά καλή δημιουργία. Αμυντικά είναι μια ομάδα που έχει αδυναμίες, τις οποίες θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η επίθεσή μας, αλλά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση η δική μας αφετηρία να είναι η άμυνα, για να μπορέσουμε να σταματήσουμε το παιχνίδι τους και να ελέγξουμε τον ρυθμό».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ