Λιόλιος: «Θα είμαστε πιο αυστηροί στις ποινές»

 

Κατά την παρουσίαση του πρωταθλήματος της Elite League, ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε για το θέμα της διαιτησίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη βία που υπάρχει στα γήπεδα.

Τα σχέδιά του για τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και για την αντιμετώπιση που θα έχουν από την ομοσπονδία η βία και η διαιτησία μίλησε ο Βαγγέλης Λιόλιος σε εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η Elite League δεν ήταν μόνο μια αλλαγή ονόματος. Ήταν μια αλλαγή φιλοσοφίας. Αποτελείται από 16 ομάδες. Πρόκειται για ομάδες που συνδυάζουν ιστορία, εμπειρία και φιλοδοξίες. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να έχουμε ένα τέτοιο μείγμα ομάδων για ένα τέτοιο πρωτάθλημα; Η Basket League είναι η κορυφή της πυραμίδας και η βιτρίνα του μπάσκετ στην Ελλάδα όμως η Elite League κάνει βήματα ώστε να μην είναι απλώς το σκαλοπάτι για την Basket League. Για εμάς, η Elite League θα είναι ο προορισμός των ομάδων! Όχι όλων… Των περισσότερων. Εδώ θα μπορούν να πουν ότι συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα που τα έχει όλα. Αυτό που χρειάζεται είναι οι 16 ομάδες να έχουν μια κοινή φιλοσοφία με τη λογική της ΕΟΚ και του ελληνικού μπάσκετ, δουλεύοντας για τρία πράγματα. Την ομάδα τους, την περιοχή τους και το μπάσκετ στην Ελλάδα. Αυτό θα γίνει σε όλα τα επίπεδα.

Οι οργανωτικές αλλαγές ήταν πολλές, φέτος θα γίνουν και άλλες. Βήμα-βήμα. Ευχαριστώ τον χορηγό μας, το “Ερρίκος Ντυνάν” που στέκεται δίπλα μας. Είναι ο αρωγός μας και έχουμε άριστη συνεργασία. Όπως και το Action 24 που θα βοηθήσει την κατηγορία να μπει σε όλα τα σπίτια. Πέρσι είχαμε δυο εκατομμύρια views στο YouTube. Είναι μεγάλο νούμερο, το ξέρουμε. Φέτος φιλοδοξούμε αυτό να πάει 50% πάνω. Και την επόμενη χρονιά να διπλασιαστεί. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας στις κερκίδες. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για το προϊόν και να κάνουμε τα πάντα για τον περιορισμό της βίας στα γήπεδα. Θα είμαστε πολύ αυστηροί στις ποινές και θα απαγορεύεται η είσοδος στους χούλιγκαν. Μας το ζητάνε οι ομάδες, το αθλητικό κίνημα. Έτσι θα βελτιώσουμε το προϊόν ώστε τα γήπεδα να είναι περιβάλλον πολιτισμού. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θα κάνουμε. Η διαιτησία είναι το φλέγον θέμα που ο καθένας θεωρεί ότι αδικείται, τον πειράζει, οτιδήποτε. Οι ενέργειές μας είναι για να βελτιώνεται το περιβάλλον στο οποίο παίζουμε τους αγώνες. Εμείς από την πλευρά μας θα κοιτάξουμε να έχουμε φέτος όσο μπορούμε καλύτερες διαιτησίες όσον αφορά σε έμπειρους διαιτητές. Έναν συνδυασμό από έμπειρους και νέους διαιτητές. Να γίνουν βήματα για την αναβάθμιση του ελληνικού μπάσκετ».//ΜΠ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ