Λιόλιος: «Ο Σπανούλης είναι ο καταλληλότερος γι’ αυτήν την θέση»

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης καλωσόρισε τον “Kill-Bill” στο “τιμόνι” της Εθνικής ομάδας και τόνισε στις δηλώσεις του πως ήταν ο κατάλληλος… στρατηγός για να αναλάβει το δύσκολο έργο της “γαλανόλευκης”.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας μετά από τη συμφωνία του με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισηςη οποία ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της μαζί του τη Δευτέρα (02/10).

Σήμερα (03/10) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Βασίλη Σπανούλη ως νέος ομοσπονδιακός προπονητής και ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας πως ο “Kill-Bill” είναι ο κατάλληλος για αυτήν τη θέση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Λιόλιος:

«Είναι πολύ σημαντική στιγμή. Θέλω ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας να ευχαριστήσω τον προηγούμενο ομοσπονδιακό, τον κύριο Ιτούδη για όλη τη βοήθεια τα δύο χρόνια στην Εθνιή ομάδα. Και ξεχωριστή αναφορά στον Σωτήρη Μανωλόπουλο ο οποίος έδωσε όλο το είναι του για να προκριθεί η Εθνική στο Παγκόσμιο της Μανίλα».

«Στο Eurobasket και στο Mundobasket είχαμε δύο διαφορετικά στοιχεία. Την πρώτη χρονιά είχαμε συστράτευση και τη δεύτερη ομόνοια, σύνολο, ομάδα. Η σκέψη μας ήταν ότι χρειαζόμασταν και τα δύο. Και συστράτευση και ομάδα. Αυτή είναι η εθνική ομάδα, δεν είναι σύλλογος. Η ΕΘνική δεν είναι σύλλογος, εκπροσωπεί όλους και είναι πάνω απ΄ όλους μας».

Όσο για την επιλογή του Βασίλη Σπανούλη, τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή και αβίαστα ο Σπανούλης είναι ο καταλληλότερος γι’ αυτήν την θέση. Η Εθνική έχει να παρουσιαστεί ξανά όπως στο παρελθόν. Είναι λίγο αστείο να πούμε καλωσήρθες στον Βασίλη. Εδώ ήσουν πάντα. Ήταν πάντα ένα στρατιώτης. Από χθες είναι ο στρατηγός».//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ