Λιόλιος: «Με τα αστέρια της στη Λάρισα η εθνική»

 

Για τους αγώνες που θα δώσει η εθνική ομάδα μπάσκετ στη μητρόπολη της Θεσσαλίας μίλησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης (31/5) με τον Περιφειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό. Οι δύο άνδρες ουσιαστικά «σφράγισαν» τη συμφωνία μεταξύ περιφέρειας και ομοσπονδίας μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ:

«Η Εθνική Ομάδα έρχεται στη Λάρισα με τα περισσότερα από τα αστέρια της, για την επίσημη πρώτη του καινούργιου ομοσπονδιακού προπονητή, του κ. Ιτούδη. Νομίζουμε ότι ο αγώνας με την Μεγάλη Βρετανία στην πόλη σας, θα είναι το ξεκίνημα μίας πολύ επιτυχημένης και μεγάλης πορείας της Εθνικής Ομάδας. Θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη, ώστε να βάλουμε τα θεμέλια, προκειμένου να συμμετάσχουμε και να πρωταγωνιστήσουμε στο παγκόσμιο κύπελλο.

Ευχαριστούμε τον κ. Αγοραστό για την υποστήριξη στην επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων, που ευχόμαστε να μας κάνει όλους ξανά υπερήφανους και να μας ξαναβγάλει στο δρόμο για να πανηγυρίσουμε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όχι απλά μας προσκάλεσε, αλλά ουσιαστικά υιοθέτησε την Εθνική Ομάδα κάνοντας ό,τι έπρεπε να γίνει για να μπορέσει να έρθει εδώ στη Λάρισα. Αυτό είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη για την πόλη και τη Θεσσαλία.

Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος θα υποστηρίξει τη διοργάνωση, γιατί η επαρχία διψάει για τέτοιες διοργανώσεις. Ειδικά η Θεσσαλία που έχει μπασκετικό παρελθόν, αλλά και παρόν. Ας ελπίσουμε ότι με την ευκαιρία αυτή θα ενδυναμώσει περισσότερο το άθλημα. Επιπλέον, ευχαριστούμε που με την υποστήριξη της Περιφέρειας θα φιλοξενηθούν στην Καρδίτσα οι οκτώ καλύτερες ομάδες Παίδων, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για την πόλη της Λάρισας που σήμερα βρίσκεται κοντά μας ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος. Ένας άνθρωπος με μεγάλη μπασκετική διαδρομή, αλλά και επαγγελματική διαδρομή. Είναι εδώ και πραγματικά τον ευχαριστώ που στο κάλεσμά μας για πρώτη φορά η Λάρισα και η Θεσσαλία να φιλοξενήσει μια Εθνική Ομάδα μπάσκετ να παίξει σε έναν επίσημο κι έναν μεγάλο αγώνα ανταποκρίθηκε θετικά. Είναι σημαντικό αυτό και τον ευχαριστούμε, γιατί για πρώτη φορά θα είναι εδώ τέλος του μήνα η Εθνική Ανδρών και θα δώσει τον τελευταίο της αγώνα για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Μεγάλη Βρετανία. Είναι ένας μεγάλος αγώνας, για πρώτη φορά θα έχουμε όλο τον κόσμο κοντά γεμάτο το γήπεδο και τον ευχαριστώ και για το Πανελλήνιο Παίδων που θα γίνει στην Καρδίτσα στο νέο κλειστό που κατασκευάσαμε εκεί.

Θα είναι μια εβδομάδα μπασκετική στη Θεσσαλία, αλλά ταυτόχρονα οι αποστολές θα είναι φιλοξενούμενες της περιφέρειας της Θεσσαλίας θα αναβαθμίσουμε και το γήπεδο της Νεάπολης που χρειάζεται αλλαγές: Αποδυτήρια, κλιματισμό, περιβάλλοντα χώρο και κάποιες άλλες αναβαθμίσεις. Όλα αυτά θα τα κάνουμε, για να μπορέσουμε να έχουμε ένα γήπεδο πιο ασφαλές και πιο σύγχρονο, Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη θετική ανταπόκριση που είναι σημαντικό. Αντιλαμβάνεστε μια Λάρισα των αιώνων να μην έχει έρθει ποτέ Εθνική ομάδα μπάσκετ να παίξει. Αυτό ήταν κάτι που ζητούσαν οι μπασκετικοί. Μάλιστα ένας γνωστός μου που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι μας λέει κάθε φορά «την Εθνική Ομάδα να μας φέρετε». Μας έδωσε το έναυσμα για να φέρουμε την Εθνική Ομάδα για να ικανοποιήσουμε την επιθυμία πολλών ανθρώπων και νέων παιδιών εδώ στη Λάρισα και τη Θεσσαλία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ