Λιόλιος: «Για εμάς δεν υπάρχουν διακρίσεις»

 

Λίγες ώρες πριν την κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών. 

Ο Βαγγέλης Λιόλιος αναφέρθηκε στη διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας και στο Ηράκλειο Κρήτης, από τις 13 έως τις 24 Ιουνίου αλλά και τη συνεργασία των δύο φορέων για το καλό του αθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γεγονός πως ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση μπάσκετ πρόκειται να φιλοξενηθεί στη χώρα μας: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα με αποδεδειγμένη αγάπη στο μπάσκετ, αλλά και επίσης αποδεδειγμένη δυνατότητα διοργάνωσης σημαντικών τουρνουά με εξαιρετική επιτυχία. Κάθε δείγμα εμπιστοσύνης, λοιπόν, των φορέων του αθλήματος προς τη χώρα μας, είναι σημαντικό και προστίθεται ως κρίκος σε μια μακρά αλυσίδα σημαντικών διοργανώσεων που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα και που θα συνεχίσουν να διεξάγονται».

Για το ότι οι εθνικές ομάδες κωφών-βαρηκόων μπάσκετ, των οποίων η πλειοψηφία των αθλητών και αθλητριών αποτελούν μέρος της ΕΟΚ, έχουν πετύχει τεράστιες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια: «Είναι αυτονόητο ότι κάθε επιτυχία έχει τη δική της σημασία και προσθέτει κάτι σε ένα αξιοζήλευτο παλμαρέ επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ. Θέλω να πω όμως, ότι ακόμα και η προσπάθεια, η συμμετοχή, είναι πολύ σημαντικά γεγονότα στον αθλητισμό, δεν είμαι θιασώτης του να κρίνονται όλα μόνο από το αποτέλεσμα, «ακυρώνοντας» το μόχθο που έχει προηγηθεί, όσο φυσικά κι αν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα εντείνει το αίσθημα χαράς».

Για το αν η Ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει στη διάδοση του αθλητισμού των κωφών-βαρηκόων στην κοινωνία καθώς και την εξεύρεση νέων αθλητών και αθλητριών μπάσκετ: «Αποτελεί βασικό στόχο της διοίκησης της ΕΟΚ η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη εξάπλωση του μπάσκετ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε ηλικιακή και άλλη ομάδα. Για εμάς δεν υπάρχουν διακρίσεις σε αυτή την προσπάθεια και είναι συνολική η επιθυμία να έρθει κόσμος στο σπορ, είναι μια προσπάθεια που τους «αγκαλιάζει» όλους και θα συνεχίσει να το κάνει αυτό».

Για το αν πιστεύει ότι μελλοντικά μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος στη συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών; «Από τότε που αποφασίσαμε να εμπλακούμε ενεργά με τον κεντρικό θεσμικό φορέα του αθλήματος στη χώρα, η αγαπημένη μας λέξη ήταν το «ενωμένοι». Ουδέποτε άλλαξε αυτή η προτίμησή μας, αντίθετα κάθε μέρα ενασχόλησής μας με τα κοινά εντείνεται η επιθυμία μας να είμαστε όλοι μαζί, να προχωράμε με γνώμονα το κοινό καλό και φυσικά να έχουμε στενή συνεργασία με όλους τους σχετιζόμενους φορείς για την πρόοδο του μπάσκετ».//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ