Λιόγας: «Ο Μάρσαλ ήταν ένας “πολεμιστής” με υψηλό αίσθημα ευθύνης»

 

Ο πολύπειρος προπονητής μίλησε σε εκπομπή του EOK WebRadio για τον αδικοχαμένο Αμερικανό φόργουορντ, με τον οποίο συνεργάστηκε στον Αμύντα.

Ο αδόκιτος χαμός του Αμερικάνου φόργουορντ, Ντόνοβαν Μάρσαλ, σε αυτοκινητικό δυστύχημα, προκάλεσε σοκ και οδύνη στο σύνολο του ελληνικού μπάσκετ και ο πρώην προπονητής του, Δημήτρης Λιόγας, ο οποίος συνεργάστηκε με τον παίκτη στον Άμυντα και στον δεύτερο γύρο της περσινής Elite League, μίλησε σε εκπομπή του EOK WebRadio για την ποιότητα του χαρακτήρα του και την αγωνιστική αξία του εκλιπόντος παίκτη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Λιόγας:

Για τον χαμό του Ντόνοβαν Μάρσαλ: «Είναι η πιο δυσάρεστη είδηση, η απώλεια κάθε ανθρώπου και ειδικά νέου, όπως ήταν ο Ντόνοβαν Μάρσαλ. Ήταν ένας «πολεμιστής». Μπορεί να «έφυγε» ξαφνικά, αλλά τις αναμνήσεις από την συνεργασία που είχαμε μαζί στον Αμύντα θα τις «κουβαλώ» για πολλά χρόνια ακόμα, παρ’ όλο που ήταν μικρό το χρονικό διάστημα που δουλέψαμε μαζί. Είμαστε συγκλονισμένοι σε αυτή την είδηση».

Για την όλη παρουσία του Μάρσαλ στον Αμύντα: «Ήταν πάντα μαζί με την ομάδα. Σε ό,τι του ζητήθηκε ήταν εκεί. Είχε υψηλό αίσθημα ευθύνης για τον στόχο του Αμύντα στην παραμονή της ομάδας και συντέλεσε πολλά στην επίτευξη του στόχου. Ήρθε και ο Λιακόπουλος την ίδια περίοδο στον Αμύντα και μαζί με τα άλλα παιδιά, η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού για την παραμονή της. Πάντα έδειχνε σαν να ήταν χρόνια στην ομάδα. Εντός και εκτός γηπέδου. Επαναλαμβάνω ότι θα τον θυμάμαι πάντα, γιατί το άξιζε ο Ντόνοβαν με τον χαρακτήρα και την αξία που είχε. Είναι πολύ κρίμα ότι μιλάμε για την απώλεια του».

Για τη νέα συνεργασία του στον Κόροιβο Αμαλιάδας: «Έχουν γίνει καλές κινήσεις στις μεταγραφές και θα γίνουν κι άλλες που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Παρέμεινε ο Νοέας στην ομάδα και πιστεύω ότι με σωστή δουλειά και αυτοσυγκέντρωση θα ανταποκριθούμε στο πρωτάθλημα της Elite League, που είναι, πλέον, πολύ ανταγωνιστικό και αναμένεται και την επόμενη σεζόν ακόμα πιο δυνατό από την περσινή περίοδο. Οι κινήσεις για την χρησιμοποίηση δυο ξένων παικτών, είναι στην σωστή κατεύθυνση και αυξάνει την ποιότητα των ομάδων. Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο Ντόνοβαν Μάρσαλ που έπαιζε στη Μεγάλη Βρετανία και μετά τον Αμύντα, θα συνέχιζε στον Πανιώνιο, αλλά δεν είναι πια μαζί μας».//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ