Λίλαρντ στο Πόρτλαντ μέχρι νεωτέρας

 

Ο 33χρονος πόιντ γκαρντ δεν έχει καταφέρει ακόμα κλείσει εισιτήρια από το Πόρτλαντ για το Μαϊάμι, αλλά οι Χιτ έχουν στοχεύσει στους… νέους κανονισμούς του NBA.

O Ντέιμιαν Λίλαρντ έχει ζητήσει ανταλλλαγή από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου. Ωστόσο, οι Μπλέιζερς και οι Χιτ δεν έχουν βρει… την χρυσή τομή και έτσι ο Λίλαρντ συνεχίζει να αποτελεί μέρος του συνόλου του Πόρτλαντ.

Παρ’ ολ’ αυτά, οι Χιτ σκάλισαν λίγο ακόμα για να βρουν έναν παράδρομο, ούτως ώστε να αποκτήσουν τον 33χρονο γκαρντ, και έξοδο μέσω του… νέου κανονισμού ξεκούρασης των παικτών του NBA.

Για την ακρίβεια, όπως έχει παρατηρηθεί σε παλαιότερες περιπτώσεις, οι παίκτες που βρίσκονται σε συνομιλίες για trade μένουν “εκτός ομάδας”, δηλαδή στον πάγκο του συνόλου… ως τιμωρία. Ένας άλλος λόγος είναι και αυτός των τραυματισμών, οι οποίοι μπορούν να εμποδίσουν την μετακίνηση των αθλητών από την μία ομάδα στην άλλη. Για παράδειγμα, τόσο οι Μπλέιζερς, όσο και οι Σίξερς με τον Χάρντεν, δεν έχουν πλέον αυτό το δικαίωμα μετακίνησης.

Επομένως, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ θα πρέπει να αγωνίζεται και να μην μένει στον πάγκο, αλλιώς το NBA θα αναγκαστεί να ασκήσει τα δικά του δικαιώματα πάνω στον αθλητή, μη επιτρέποντας το long term shutdown των παικτών.//ΓΚ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ