Κρστιτς: «Μου επέβαλαν τρία χρόνια με αναστολή, αλλά το άξιζα»

 

Ο άλλοτε διεθνής Σέρβος σέντερ αναφέρθηκε στο περίφημο… ξύλο του αγώνα της Εθνικής του ομάδας με την Ελλάδα το 2010 στο τουρνουά “Ακρόπολις”, τονίζοντας πως άξιζε η ποινή που του είχε επιβληθεί.

Στις 19 Αυγούστου 2010 και στο τουρνουά “Ακρόπολις” στο ΟΑΚΑ, Ελλάδα και Σερβία στιγματίστηκαν από μια από τις πιο ντροπιαστικές σκηνές στην σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ με μια φοβερή διαμάχη μεταξύ των παικτών που κατέληξε σε… ξύλο.

Ο άλλοτε διεθνής Σέρβος σέντερ και νυν αντιπρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, μιλώντας σε podcast για το περίφημο αυτό “ξύλο”, αναφέρθηκε στα χτυπήματά του κατά του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και την καρέκλα που πέταξε στο κεφάλι του Γιάννη Μπουρούση, αποκαλύπτοντας ότι του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με αναστολή.

Ο Νέναντ Κρστιτς σαφώς μετανιωμένος τόνισε πως άξιζε ό,τι έπαθε, ενώ πρόσθεσε και ακόμη κάποια γεγονότα που έγιναν μετά τη λήξη της διαμάχης στη φυσούνα του γηπέδου και όχι μόνο. //

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νέναντ Κρστιτς:

«Η κατάσταση φαινόταν να εκτονώνεται, αλλά ξαφνικά ο Κέσελ χτύπησε τον Τσαρτσαρή στο σαγόνι και… αυτό ήταν. Μετά κατέβηκε ο Μπιέλιτσα από την εξέδρα και κάποιο αντικείμενο έπεσε πάνω μου. Κατά την άποψή μου υπήρχε λάθος στην οργάνωση του αγώνα, δεν υπήρχαν αστυνομικοί στο γήπεδο. Δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι κάποιος, αλλά θα ήταν έστω εκεί. Λίγος κόσμος το ξέρει, αλλά μετά έγιναν επεισόδια και στην φυσούνα, στα αποδυτήριά μας και στο ξενοδοχείο. Μου πήραν το διαβατήριο, τέθηκα υπό κράτηση και χρειάστηκε να πάω στην Πρεσβεία για κατάθεση. Δεν ήθελα όμως να κάνω κάποια δήλωση του στυλ ‘ως αρχηγός της ομάδας μπήκα κρατητήριο, αλλά τι θα γινόταν αν ήμουν Αμερικανός;’ Αυτό που έγινε πάντως ήταν ντροπιαστικό και άξιζα ότι έπαθα. Αργότερα καταδικάστηκα σε τρία χρόνια με αναστολή, κάτι που σήμαινε ότι δεν μπορούσα να δημιουργήσω πρόβλημα όταν ήμουν στην Ελλάδα».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ