Κουταλιανός: «Στο χέρι μας η παραμονή»

 

Ο προπονητής του Διαγόρα Ρόδου, μετά τη νίκη με 61-59 επί του Πρωτέα Βόλους, φιλοξενήθηκε στο WEB Radio της ΕΟΚ και κλήθηκε να σχολιάσει τόσο την εν λόγω νίκη, όσο και για τα εναπομείναντα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Κουταλιανός:

Για τη νίκη επί του Πρωτέα: «Όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν περισσότερο στους παίκτες, αυτοί μοχθούν και κουράζονται όλη τη βδομάδα. Είχαμε αυτήν τη βδομάδα να παίξουμε 2 παιχνίδια στην Αθήνα, πρώτα με τον Έσπερο το εξ αναβολής και έπειτα από 48 ώρες με τον Πρωτέα. Καταφέραμε να κάνουμε μια νίκη πολύ σημαντική και, αν αναλογιστούμε το τι προέκυψε στην πορεία με τον τραυματισμό του Ελαμέ, ήταν μια νίκη που δεν την περίμενε πολύς κόσμος. Αν δεν ελπίζεις στον αθλητισμό και αν δεν πας να κερδίσεις ένα παιχνίδι, δε χρειάζεται να παίζεις. Τα παιδιά για 40’ ήταν εκεί, ήταν συνεπείς στο πλάνο και στην πίστη που είχαμε για το αποτέλεσμα. Παρά τις αντιξοότητες, καταφέραμε να κερδίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή, δουλεμένη, όπου δεν είναι τυχαία η θέση της στη βαθμολογία».

Για το σημείο-«κλειδί» της νίκης: «Σίγουρα το πιο σημαντικό πράγμα για ‘μένα είναι η προσπάθεια και στις τέσσερις γραμμές σε άμυνα και επίθεση για 40’. Υπήρχαν στιγμές στο πρωτάθλημα που δεν ήμασταν για μεγάλο χρονικό διάστημα συνεπείς, είτε κάποια στιγμή «χωλαίναμε» στην άμυνα, είτε κάναμε κακές επιλογές στην επίθεση. Σ’ αυτό το παιχνίδι για 35’ η ομάδα έπαιζε με βάση αυτά που μπορούσε να παίξει, τηρουμένων των αναλογιών και των απουσιών, με συνέπεια στην άμυνα και εκμεταλλευόμενη το πλάνο στην άμυνα. Αυτό σιγά σιγά έδινε και άγχος στην αντίπαλη ομάδα. Η προσήλωση στην άμυνα και ότι έπαιρνε η ομάδα απ’ την άμυνα το αξιοποίησε πλήρως μέχρι το 35’ του αγώνα, όπου από ‘κει και πέρα έγιναν κάποια σοβαρά λάθη από μεριάς μας, λάθη κούρασης και ότι είμαστε κοντά στη νίκη. Τελικά, η πίστη σε όλο το κομμάτι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνίδι ήταν το σημείο-“κλειδί”».

Για τα εναπομείναντα παιχνίδια του Διαγόρα: «Δυστυχώς ή ευτυχώς, στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχεις δικαίωμα καμίας επιλογής ή ξεκούρασης. Ευτυχώς δεν έχουμε τον Πανιώνιο από ‘δω και πέρα και πιστεύω ότι σε όλα τ’ άλλα παιχνίδια έχουμε τις πιθανότητές μας να κερδίσουμε, πόσο μάλλον όταν είναι εντός έδρας, όπου, όσο είμαι εγώ εδώ, ακόμη δεν την έχουμε εκμεταλλευτεί στα 2 παιχνίδια που παίξαμε. Από ‘κει και πέρα, στόχος είναι να μπορέσουμε να κάνουμε το απόλυτο, το οποίο, χωρίς να υποτιμώ ή υπερτιμώ κανέναν, είναι στο χέρι μας. Θα παίξουμε 4 παιχνίδια και θα εξαρτηθεί από εμάς. Έχουμε στόχο την επόμενη προπόνηση, να βελτιωθούμε και τον επόμενο αγώνα και θα δούμε τι θα κάνουμε στο τέλος. Πρέπει να το πιστέψουν όλοι, δεν έχουν σημασία τα λόγια».

Για τον Διαγόρα Ρόδου: «Ο Διαγόρας έχει τη δική του ιστορία όπως όλες οι ομάδες, αλλά είναι συνυφασμένη πιο πολύ με το ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα και η διοίκηση, σε συνεργασία με τον προπονητή και τους αθλητές, είναι ν’ αρχίσει να σταθεροποιείται στις εθνικές κατηγορίες, όπως κάνει τα τελευταία 3 χρόνια, να είναι σε μια κατηγορία όπως η Β’ Εθνική ώστε να μπορεί να εξελίξει και να προσφέρει αγώνες επιπέδου Β’ Εθνικής και, παράλληλα με το ανδρικό τμήμα, να δημιουργηθούν οι ακαδημίες που θα «παράξουν» καινούργιους φιλάθλους, καινούργια παιδιά για το άθλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα βλέπει και τον Κολοσσό. Ο Κολοσσός πρέπει να είναι παράδειγμα για τον Διαγόρα και για την «εξάπλωση» και εξέλιξή του στο ελληνικό μπάσκετ».//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ