Κλιγκοπούλου: «Είναι πολύ σημαντικό να γεμίσει το γήπεδο στο “Βάσω Μπεσκάκη”»

Κλιγκοπούλου: «Είναι πολύ σημαντικό να γεμίσει το γήπεδο στο “Βάσω Μπεσκάκη”»


Για αρκετά θέματα της Εθνικής Γυναικών μίλησε η τιμ μάνατζέρ της.

Η τιμ μάνατζερ της Εθνικής Γυναικών, Σοφία Κλιγκοπούλου, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Woman to woman» με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα λέγοντας τα εξής:

Για τη 10ήμερη προετοιμασία στην Πάτρα: «Πήγε πολύ καλά, τα κορίτσια είχαν διάθεση. Είναι ένα training camp, το οποίο δεν είναι επίσημη διοργάνωση της FIBA. Υπήρχε διάθεση γι’ αυτό, είχαμε βέβαια κάποιες απώλειες κοριτσιών απ’ την Αμερική, ωστόσο όσες ήταν εκεί είχαν μεγάλη όρεξη για δουλειά. Ήμασταν σε φοβερές εγκαταστάσεις, ιδανικές για προετοιμασία. Επιστρέψαμε για να φύγουμε για Σλοβενία για 2 φιλικά και ύστερα να επιστρέψουμε ξανά και να είμαστε έτοιμες για το τουρνουά ‘’Βάσω Μπεσκάκη’’».

Για το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη»: «Δεν είχε γίνει ποτέ η διοργάνωση ενός τέτοιου τουρνουά στη χώρα μας σε «νεκρό» διάστημα. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός απ’ τις κοπέλες, είναι απ’ τις λίγες φορές που θα παίξουμε στη χώρα μας 3 δυνατά παιχνίδια, με Κροατία, Πολωνία και Σερβία, η οποία ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρσι το καλοκαίρι. Και ποιοτικά θα είναι πολύ δυνατά αυτά τα φιλικά».

Για τη θέληση των κοριτσιών στο να γεμίσει το γήπεδο σε αυτό το τουρνουά: «Θέλουν πάρα πολύ να γεμίσει το γήπεδο, ξέρουν ότι όλοι όσοι αγαπάμε το γυναικείο μπάσκετ και εμείς και η Ομοσπονδία έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να γεμίσει. Είναι ένα γήπεδο στο κέντρο της Αθήνας, απ’ την άποψη ότι είναι εντάξει από συγκοινωνίες. Θεωρώ ότι θα έχει κόσμο. Απ’ την Ομοσπονδία έχουν στείλει e-mail σε όλες τις μπασκετικές ομάδες και πιστεύω ο κόσμος θ’ ανταποκριθεί».

Για τη διάθεση των κοριτσιών να παίξουν μετά από μια τόσο πιεστική σεζόν: «Όταν θέλαμε κι εμείς στην αρχή να κάνουμε αυτό το καλοκαιρινό camp και το τουρνουά, σκεφτήκαμε μήπως τα κορίτσια αρνηθούν, μήπως είναι καταπονημένα, μήπως δεν έχουν διάθεση. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένα καινούργιο προπονητικό staff, το οποίο ξεκίνησε το Νοέμβριο και μέσα σε μια βδομάδα είχαμε 2 παιχνίδια για τα «παράθυρα», η επόμενη υποχρέωση είναι Νοέμβριο και πάλι Φεβρουάριο, οπότε ευτυχώς συνειδητοποιούν και οι παίκτριες ότι το να πηγαίνεις από Νοέμβριο σε Νοέμβριο είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Είχαν τρομερή διάθεση. Κάποια μικροπροβλήματα φυσικά και υπάρχουν, αλλά όσον αφορά τη διάθεση κι εμένα προσωπικά μου έκανε εντύπωση. Θεωρώ ότι περιμένουν πώς και πώς να παίξουμε τα δύο φιλικά στη Σλοβενία και μετά το τουρνουά στη χώρα μας και όχι απλά περιμένουν πώς και πώς για να πάνε διακοπές, αλλά για να παίξουν και να γεμίσει το γήπεδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ