Κεκλεισμένων το 80% της έδρας για την ΑΕΚ!

 

Την τιμωρία της για την αγωνιστική περίοδο 2023-24 στο Basketball Champions League έμαθε η ”Ένωση”, η οποία είχε προσφύγει στο CAS κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Στην ΑΕΚ είχε επιβληθεί ποινή για τα επεισόδια στο Game 2 των περσινών προημιτελικών με αντίπαλο την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την αρχική απόφαση, έπρεπε να δώσει όλα τα παιχνίδια της για τη σεζόν 2023/24 στο BCL κεκλεισμένων των θυρών, ενώ δέχθηκε και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Ακολούθως οι ”κιτρινόμαυροι” προσέφυγαν στο CAS που κοινοποίησε την απόφασή του το μεσημέρι της Δευτέρας 24/7. Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο αποφάσισε πως το 80% της έδρας της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια θα παραμείνει κλειστό στους ευρωπαϊκούς αγώνες της.

 

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

Μετά την προσφυγή της AEK BC στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) για όσα συνέβησαν στον προημιτελικό αγώνα ΑΕΚ – Χάποελ Iερουσαλήμ στις 12 Απριλίου 2023, η ποινή που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ BC με ισχύ για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 είναι η εξής:

1) Επιβάλλεται στην ΑΕΚ BC ποινή, που συνεπάγεται με κλείσιμο του 80% της έδρας της (Ano Liosia Olympic Hall).

2) Για τους αγώνες του BCL, η ΑΕΚ BC θα έχει το δικαίωμα να διαθέτει ΜΟΝΟ ονομαστικά Εισιτήρια Διαρκείας.

3) Η πρόσβαση στους χώρους και το γήπεδο της ΑΕΚ BC κατά τη διάρκεια των αγώνων BCL θα επιτρέπεται μόνο σε κατόχους Εισιτηρίων Διαρκείας, σε έγκυρα και ονομαστικά, διαπιστευμένους αξιωματούχους του BCL, στελέχη και προσωπικό της ΑΕΚ BC, τηλεοπτικό προσωπικό/σχολιαστές, εκπροσώπους ΜΜΕ, αλλά και σε όλους τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές υπηρεσιών, που είναι απαραίτητοι για την οργάνωση του αγώνα.

4) Η ΑΕΚ BC θα πρέπει να λάβει μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψει την είσοδο στο γήπεδο, σε οιονδήποτε δεν έχει εισιτήριο Διαρκείας και να μεριμνήσει έτσι ώστε όλοι οι υπόλοιποι φίλαθλοι να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 300 μέτρων, από την πρόσβαση στο γήπεδο.

5) Η ΑΕΚ BC δεν έχει το δικαίωμα να προμηθεύσει εισιτήρια σε φιλοξενούμενους φιλάθλους.

6) Η ΑΕΚ BC δεν θα έχει το δικαίωμα να αγοράζει εισιτήρια για φιλάθλους της για τους εκτός έδρας αγώνες της.

7) Επιπλέον, επιβάλλεται στην ΑΕΚ ΒC πειθαρχικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ. //ΜΛ.

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ