«Κάτω τα χέρια από τα κορίτσια» – Ηχηρό μήνυμα από Προμηθέα και Γέφυρα (video)

Ένα δυνατό μήνυμα με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα κορίτσια» έστειλαν ο Προμηθέας και η Γέφυρα Χ. Τρικούπης.

Δύο εταιρικές οντότητες της Δυτικής Ελλάδας με ευρωπαϊκή εμβέλεια, η Gefyra Α.Ε. – παραχωρησιούχος της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» και ο Προμηθέας Πάτρας, ένας από τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές του ελληνικού μπάσκετ, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στείλουν μήνυμα υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και ενάντια στις παρενοχλήσεις και τη βία σε βάρος τους.

Μέσα από ένα βίντεο που αποτυπώνει μία δυσάρεστη και μη αποδεκτή, αλλά ωστόσο υπαρκτή νοσηρή κοινωνική πραγματικότητα την οποία έχουν βιώσει, βιώνουν ή ενδέχεται να βιώσουν νεαρές γυναίκες, διατρανώνεται ένα μήνυμα που τείνει να γίνει σύνθημα: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! Στο βίντεο πρωταγωνιστούν οι αθλήτριες του Προμηθέα Σοφία Κοντιζά και Αντωνία Σταμούλη, από κοινού με τους επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές Δημήτρης Αγραβάνης, Νίκος Γκίκας, Μιχάιλο Άντριτς , Τζεράι Γκράντ Κέντρικ Ρεϊ και Τρέβις Σίμπσον δίνοντας παράδειγμα αποτροπής και αλληλεγγύης.

Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία της πλατφόρμας δράσης Θ-Ενέργεια που ιδρύθηκε από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και έρχεται σε συνέχεια δράσεων όπως η μοτο-πορεία των «Ροζ Γιλέκων»και η ημερίδα «ΓΥΝΑΙΚΑ – ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ» με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ειρήνη Μαραγκού

Το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ