Καρακώστας: «Ευχής έργον η παραμονή χωρίς άγχος»

Ο προπονητής του Παπάγου μίλησε σε εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio για τη νέα χρονιά και την… πρόκληση με τους “στρατηγούς” στο πρωτάθλημα της Elite League.

Η ομάδα του Παπάγου προετοιμάζεται για το πρώτο τζάμπολ της φετινής χρονιάς στο πρωτάθλημα της Elite League και ο τεχνικός των “στρατηγών”, Φώτης Καρακώστας, μιλώντας στο EOK WebRadio αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φώτης Καρακώστας:

Για το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας αυτήν τη στιγμή: «Είμαστε ακριβώς μία βδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, οπότε πολύ κοντά στο να παρουσιάσουμε αυτό που θέλουμε. Επειδή η ομάδα μας είναι αρκετά νέα, με πολλές αλλαγές, δε θα είμαστε όσο έτοιμοι θέλουμε στην πρεμιέρα. Δεν το λέμε για δικαιολογία, έτσι βρίσκουμε συνέχεια κίνητρο και βλέπουμε ότι έχουμε πολύ δρόμο για να βελτιωθούμε όσο μπορούμε».

Για τον φετινό στόχο του Α.Σ. Παπάγου: «Η παραμονή χωρίς άγχος θα ήταν ευχής έργον. Απ’ ό,τι διαβάζουμε και έχουμε δει απ’ τα φιλικά, είναι πάρα πολύ ψηλό το επίπεδο φέτος. Τα ρόστερ έχουν γεμίσει αρκετά, έως πολύ. Το πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Θεωρώ πως αν δεν παιχτούν πρώτα 6-7 αγωνιστικές δε θα μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα του τι μέλει γενέσθαι. Έτσι όπως είναι και το format του πρωταθλήματος, θα παίζονται όλα μέχρι το τέλος».

Για τους Γάργαλη, Ματσάγκο και Κυριλή, που ήταν συμπαίκτες στον Πρωτέα Βούλας: «Γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους. Ο Κυριλής είχε και τη στρατιωτική του θητεία παράλληλα τώρα, ένα κομμάτι που δυσκολεύει λίγο την καθημερινότητά του και τη δική μας. Παρ’ όλα αυτά, το ότι γνωρίζονται από πριν μεταξύ τους είναι σημαντικό».

Για τον γιο του, Γιάννη, που τον έχει παίκτη στην ομάδα: «Απ’ έξω, πριν συμβεί αυτό, το έβλεπα αρκετά δύσκολο και είχα αρκετές αμφιβολίες. Τον βρήκα εκεί, έπαιξε πέρυσι, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να τον πάρω αλλού. Έχουμε αφιερώσει στο γήπεδο πάρα πολλές προπονητικές ώρες τα καλοκαίρια που έχουν περάσει από όταν ήταν 10 χρονών μέχρι τώρα, όπως και με τον άλλο μου γιο. Και τα δύο μου παιδιά ξέρουν ότι ο πατέρας τους είναι προπονητής και ξέρουν πώς συμπεριφέρομαι μέσα στο γήπεδο. Μέχρι τώρα δε μού κάνει καμία διαφορά, είναι ένας ακόμη παίκτης ομάδας και δε νομίζω να μου κάνει και στο μέλλον. Γενικά συζητάμε πάρα πολύ για μπάσκετ, αλλά καταλαβαίνει ότι εδώ είμαι πατέρας, εκεί είμαι προπονητής. Υπάρχει κοινή γλώσσα, καταλαβαινόμαστε».

Για τις ομάδες του πρωταθλήματος: «Οι ενδείξεις είναι ότι 2-3 ομάδες είναι λίγο καλύτερα και λίγο πιο μπροστά απ’ τις άλλες. Είναι προφανές ποιες είναι λίγο καλύτερα και λόγω ρόστερ και λόγω συνοχής. Για το ότι οι άλλες ομάδες πάνω-κάτω «βράζουν» στο ίδιο καζάνι δεν είμαι βέβαιος. Είμαι σίγουρος για το ότι μπορεί να έρθει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Υπάρχουν, όμως, ομάδες που είναι λίγο πιο ποιοτικές, κάποιες που είναι λίγο πιο πίσω. Πρέπει λίγο να… τσουλήσει το πρωτάθλημα για να δούμε τι ακριβώς γίνεται. Όλα μπορούν να συμβούν, το πρωτάθλημα είναι εντελώς απρόβλεπτο. Δε θα μου κάνει εντύπωση αν κάποιο απ’ τα φαβορί τελικά δεν τα καταφέρει. Θεωρώ ότι οι 13-14 νίκες θα δώσουν απευθείας σωτηρία χωρίς play-out. Έτσι δείχνει το πράγμα».//Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ