Καλούδης: «Τα παιδιά βοηθήθηκαν μέσα από το U21»

Καλούδης: «Τα παιδιά βοηθήθηκαν μέσα από το U21»

Ο προπονητής της ομάδας U21 του Πανιωνίου, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και κλήθηκε να μιλήσει για το σχετικό τουρνουά αυτών των ηλικιών, για το αν βοήθησε τα νέα παιδιά, αλλά και για το FIBA Europe Coaches Certificate.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άρης Καλούδης:

Για το τουρνουά U21: «Ήταν μια διοργάνωση πολύ σοβαρή. Όλες οι ομάδες που κατέβηκαν ήταν πολύ ανταγωνιστικές, όλα τα παιχνίδια που παίξαμε σε όλες τις φάσεις ήταν δυνατά και ωραία ματς. Κάποια παιχνίδια θύμιζαν σαν να ήταν αγώνες ανδρικού. Ήταν κάτι οργανωμένο και θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ σωστό. Μακάρι να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, να συμμετέχουν όλο και περισσότερες ομάδες και να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό».

Για το αν βοήθησε τα νέα παιδιά το U21: «Σίγουρα τούς βοήθησε αυτό. Όπως είχαν πει σε μια συνέντευξη ο Μάντζαρης με τον Βεργίνη, οι προπονήσεις μας και τα διπλά μας είναι σαν να παίζουμε αγώνα κανονικό. Οπότε και οι μικροί μέσα απ’ το U21 βοηθήθηκαν, ήταν στην προπόνηση πιο ανταγωνιστικοί και βοηθούσαν και τους μεγάλους ώστε να γίνεται η προπόνηση σωστά και να μην υπάρχει η απόκλιση ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους ηλικιακά παίκτες».

Για το FIBA Europe Coaches Certificate: «Είμαι πολύ τυχερός που επελέχθη σ’ αυτό το πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα τριετές πρόγραμμα που κάνει η FIBA και γίνεται τα καλοκαίρια. Φέτος θα γίνει στα Σκόπια για 7 μέρες, εκεί που θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό παίδων, του χρόνου θα πάμε εκεί που θα γίνει το εφήβων και σε 2 χρόνια εκεί που θα γίνει το ευρωπαϊκό νέων. Είναι ένα πρόγραμμα που κάνουν ο Πέσιτς, ο Λάσο, ο Τρινκιέρι και άλλοι προπονητές. Έχει να κάνει με τις αναπτυξιακές  ηλικίες, θα παρακολουθούμε κάποια μαθήματα το πρωί και το βράδυ πάνω στους αγώνες θα έχουμε κάποιες εργασίες για την επόμενη μέρα. Έχουμε επιλεχθεί 1-2 προπονητές από κάθε χώρα και είναι σαν ένα σχολείο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ