Καλλινικίδης: «Ακόμα είμαστε σε μεταβατικό στάδιο»

Ο αρχηγός της Μεγαρίδας, μίλησε για τη νίκη κόντρα στον Αμύντα, αλλά και για τον ρόλο του που έχει φέτος στην ομάδα του, την οποία εκτός από την ποιότητά που έχει, την βοηθά και με την εμπειρία του. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο web radio της ΕΟΚ:

Για το νικητήριο τρίποντο απ’ τον Ντουμπίνσκι στο ματς με τον Αμύντα: «Δίνει μια έξτρα χαρά. Μέχρι να φτάσουμε σ’ εκείνο το σημείο μας “είχε βγει η ψυχή”. Σημασία έχει ότι βρισκόμασταν κοντά καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, οπότε όταν διεκδικείς μέχρι το τέλος τη νίκη κάποια στιγμή, είτε είσαι τυχερός, είτε ικανός θα συμβεί κι αυτό. Θέλουμε απ’ την ομάδα μας ουσιαστικά ν’ αφήσει τη Β’ Εθνική πίσω. Ακόμη είμαστε σ’ ένα μεταβατικό στάδιο, πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε πλέον στην Elite League και όλα είναι διαφορετικά για όλους μας. Πρέπει να παρουσιαζόμαστε σαν ομάδα Elite League, η κάθε ομάδα στην κατηγορία πρέπει να ‘χει το σεβασμό μας. Εμείς ήρθαμε και τους βρήκαμε, οπότε εμείς πρέπει ν’ ανταπεξέλθουμε και ν’ ανέβουμε ένα σκαλοπάτι».

Για το αν ο ρόλος του είναι να βοηθήσει τα νέα παιδιά με την εμπειρία του: «Κάθε φορά που ήμουν σε ομάδα όπου ανέβαινε κατηγορία, έπρεπε να είναι πολύ προσεκτική, ταπεινή και να βάζει στόχους ρεαλιστικούς. Όλες οι ομάδες που κάνουν προσεκτικές κινήσεις ή πάνε σε μια κατηγορία με μια επιφυλακτικότητα, θα πρέπει να ‘ναι στόχος το να «πατήσουν» στην κατηγορία καλά, να γίνουν μια ομάδα παραπάνω κατηγορίας και από ‘κει και πέρα μετά να ζητούν πράγματα. Αυτός είναι ο ρόλος μας στην ομάδα, αλλά είναι άλλο να το λες και άλλο να το ζεις. Όσο και να μιλάμε στα παιδιά και μεταξύ μας, άμα δεν έχεις παίξει κάποιες φορές με ομάδες σαν αυτές της Elite League δεν είναι τόσο εύκολο να το βάλεις στο μυαλό σου και να ‘σαι 100% έτοιμος. Πρέπει να το ζεις. Προσπαθούμε μιλώντας στα παιδιά και μεταξύ μας να είμαστε έτοιμοι, αλλά μέσα απ’ την εμπειρία θα παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Για το επερχόμενο (29/10) παιχνίδι με τον Κόροιβο: «Μεσοβδόμαδα έχουμε και ένα παιχνίδι με τον Πανιώνιο, οπότε μπορεί να μάς δημιουργήσει περεταίρω κούραση. Είχαμε και κάποιους τραυματισμούς μέσα στη βδομάδα. Ουσιαστικά το ματς με τον Κόροιβο θα ‘ναι το 5ο σε 15 μέρες. Είναι από μόνο του δύσκολο παιχνίδι, πόσο μάλλον όταν παίζεις εκτός έδρας. Θα βρούμε απέναντί μας μια ομάδα που έρχεται από μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, βρίσκεται στην κατηγορία πολλά χρόνια και που έχει παίξει στην Α1 στο παρελθόν. Είναι ένας οργανισμός και μια ομάδα πολύ πιο έμπειρη από ‘μας σ’ αυτό το κομμάτι. Θέλουμε να «πατήσουμε» στη νίκη που κάναμε και να «χτίσουμε» χαρακτήρα. Να πάμε εκεί και να ‘μαστε ανταγωνιστικοί. Αν μπορέσουμε να βρισκόμαστε πολύ κοντά ή μπροστά προς το τέλος, θα έχουμε τις δυνατότητες να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για τον Τζάκσον Ντουμπίνσκι: «Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό το παιδί, πρώτα απ’ όλα γιατί είναι ένας παίκτης που έχει έρθει με σκοπό να βοηθήσει πρώτα απ’ όλα την ομάδα και μετά τον εαυτό του. Είναι καλό παιδί, ξέρει πάρα πολύ μπάσκετ. Δεν έχει ξεκινήσει καλά, αλλά ίσως να προσαρμόζεται κι αυτός τώρα. Χάρηκα πάρα πολύ που μάς έδωσε αυτός τη νίκη και γενικά που έδωσε πολλά και σ’ αυτό το παιχνίδι. Ίσως όλο αυτό να τον βοηθήσει ν’ αλλάξει το «τσιπάκι» του, να τον κάνει πιο επιθετικό, να βγάλει το μπάσκετ που ξέρει μέσα του και να μάς βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην κατηγορία».

Για το αν έχουν πίεση ως η μόνη ομάδα που εκπροσωπεί τα Μέγαρα σε εθνική κατηγορία στο μπάσκετ: «Πίεση πάντα υπάρχει, πρωταθλητισμό κάνουμε. Παίζουμε σε μια ομάδα που αντιπροσωπεύει ολόκληρη πόλη, που δεν είχε ξανά άλλη ομάδα στο μπάσκετ σε τόσο υψηλό επίπεδο. Είμαστε στη θέση αυτή η οποία είναι και ευχάριστη και δύσκολη. Θέλουμε να πετύχουμε νίκες, αισθανόμαστε υγιείς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους της ομάδας που έχουν κοπιάσει τόσο πολύ για να φτάσει η ομάδα μέχρι εδώ. Τους δώσαμε μεγάλη υπερηφάνεια που παίξαμε μέσα στο «Ιβανώφειο» με τον Ηρακλή, αλλά δε θέλουμε να μείνουμε μόνο σ’ αυτό, θέλουμε να έρθει και η παραμονή στην κατηγορία. Θα ‘ναι μεγάλη υπόθεση και για ‘μας και για την ομάδα και για την πόλη ολόκληρη».

Για το αν θα συνεχίσει και του χρόνου να παίζει: «Το καλοκαίρι έκατσα πολύ να σκεφτώ, έβαλα τον εαυτό μου σε μια διαδικασία τού μήπως είναι αυτή η τελευταία μου χρονιά. Θα ‘ναι ωραίο να «κλείσω» την καριέρα μου στην Elite League, σε μια ομάδα που μου ‘δωσε τη δυνατότητα να παίξω εκεί. Δεν έχω προσαρμόσει ακόμα τη σκέψη μου, υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο τού να μην είναι αυτή η τελευταία μου χρονιά. Θα δω πώς θα πάει η σεζόν και λίγο πριν το τέλος θ’ αποφασίσω. Δε νομίζω ότι μπορώ να μείνω εκτός του χώρου που ουσιαστικά έχω «γεννηθεί», έχω μεγαλώσει, έχω περάσει τα 35 χρόνια της ζωής μου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ