Καλαϊτζάκης: «Θέλουμε τρεις νίκες για να κατακτήσουμε το Κύπελλο»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είναι από τα… κλειδιά του φετινού Παναθηναϊκού και ένας παίκτης που γνωρίζει καλά τι σημαίνει να παίζεις στο Ηράκλειο, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.

Ο γκαρντ των “πράσινων” αναφέρθηκε στο Final-8 και τους στόχους της ομάδας του, καθώς και την σημασία της ένταξης του Τελικού Κυπέλλου Γυναικών στο τετραήμερο.

-Πιστεύεις ότι το Final 8 μετά και την περσινή πρώτη εμπειρία είναι ένας θεσμός που βοηθά το μπάσκετ;

«Θεωρώ πως ναι, καθώς δίνει μια ευκαιρία σε όλες τις ομάδες να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά και ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον θεσμό. Οι εφτά καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και ο Πανιώνιος θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. Ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε».

-Ποια είναι τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή, ώστε να προχωρήσετε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης;

«Σίγουρα η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Έχει νέο προπονητή που προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Όλοι οι αθλητές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάτι που συμβαίνει στην πλειονότητα των ομάδων που αλλάζουν προπονητή. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι ώστε να τα καταφέρουμε».

-Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας σας στο Final 8;

«Ο στόχος του Παναθηναϊκού AKTOR δεν μπορεί παρά να είναι η κατάκτηση του τροπαίου. Θέλουμε να πάρουμε τρεις νίκες και να κερδίσουμε το Κύπελλο».

-Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι είναι το γεγονός ότι διοργανώνεται φέτος παράλληλα με το Final 8 του Κυπέλλου Ανδρών και ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών;

«Για το μπάσκετ είναι πολύ σημαντικό, όπως είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι θα διεξαχθεί στην Κρήτη. Είναι ένα νησί το οποίο αγαπά το μπάσκετ και το έχει αποδείξει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Ηράκλειο αυτό το τετραήμερο».//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ