Καφαντάρη: «Υπάρχει εκτίμηση για το ελληνικό μπάσκετ στην Ελβετία»

 

Η προπονήτρια της U16 της Ελβετίας και assistant coach της Εθνικής Γυναικών της χώρας, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και κλήθηκε να μιλήσει για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της U16, αλλά και για τη φετινή σεζόν της Ααράου, στην οποία είναι προπονήτρια.

Αναλυτικά όσα είπε η Έλενα Καφαντάρη:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής U16 της Ελβετίας: «Στην Ομοσπονδία της Ελβετίας ήρθε ένας καινούργιος τεχνικός διευθυντής, ο οποίος είναι πάρα πολύ έμπειρος στο κομμάτι του μπάσκετ γυναικών και μαζί με τον γενικό διευθυντή στην Ομοσπονδία έγιναν αρκετές αλλαγές. Παρ’ ότι η ομάδα μου δεν πήγε τόσο καλά, είδαν κάποια πράγματα μέσα στην ομάδα και με επέλεξαν ν’ αναλάβω εγώ. Επιλέχτηκαν και δύο αθλήτριές μας να είναι στη Εθνική Γυναικών. Μιλούσαν γενικά για το ελληνικό μπάσκετ εδώ, το πόσο το εκτιμούν και για το επίπεδο και των προπονητών και των Εθνικών ομάδων. Γενικά αυτό σε κάνει να νιώθεις ένα δέος».

Για τη φετινή σεζόν της Ααράου στην οποία είναι προπονήτρια: «Όταν ήρθα στην ομάδα είχαμε μόνο μία ξένη, οι αντίπαλες ομάδες μας είχαν δύο και οι περισσότερες είχαν τρεις. Υπάρχει και η Φρίμπουργκ που παίζει στο Γιούροκαπ, οπότε η διαφορά δυναμικότητας με τον πρώτο ήταν χαώδης. Στην αρχή της χρονιάς ήταν δύσκολα τα πράγματα, γιατί ήμασταν νεανική ομάδα, με μόνο μία ξένη και με αλλαγή προπονητή, όπου έπρεπε να βάλω τη φιλοσοφία μου. Είναι διαφορετική η κουλτούρα κι εδώ, οπότε οι παίκτριες δε μπορούσαν γρήγορα ν’ ανταπεξέλθουν σε αυτό που ζητούσα εγώ. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα είχε πολύ μεγάλη βελτίωση κατά τη διάρκεια της χρονιάς. «Δέθηκα» πάρα πολύ με την ομάδα, ενδιαφέρονται πάρα πολύ, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη οργάνωση στο σύλλογο, γι’ αυτό και θ’ ανανεώσω και τη 2η χρονιά. Τώρα έχουμε περισσότερες εμπειρίες και τη νέα σεζόν θα είναι διαφορετικός ο στόχος της ομάδας».//Τ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ