Ιτούδης: «Μακάρι οι ομάδες από την Ρωσία να επιστρέψουν στην Ευρώπη»

Η Φενέρμπαχτε ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στο Super Cup της VTB, κατακτώντας την 3η θέση με νίκη επί της Νίζνι (82-80), ο Έλληνας τεχνικός μίλησε μετά την λήξη της αναμέτρησης και σχολίασε μεταξύ άλλων τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη συμμετείχε στο VTB League Super Cup και στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο 54χρονος προπονητής κλήθηκε να μιλήσει για τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ενώ τόνισε πως ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει.

Οι δηλώσεις

«Ήταν χαρά μας που συμμετείχαμε στο Super Cup και μακάρι οι ρωσικές να επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το συντομότερο δυνατό. Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει, όχι να χωρίζει κι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό θα πρέπει να είναι σε θέση να λάβουν μέρος. Μακάρι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα το συντομότερο δυνατό. Το ίδιο ισχύει και για τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολη, τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και την Ούνιξ Καζάν». //ΜΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ