Ιτούδης: «Είναι πολλά αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε»

 

O ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε μετά την ήττα της Εθνικής (87-80) στην Ισπανία για τα συμπεράσματα που έβγαλε από το δεύτερο φιλικό και μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η ομάδα του πρέπει να αλλάξει και να βελτιώσει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι της. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Να σταθώ στην ατμόσφαιρα. Ήταν εκπληκτική και το μπάσκετ είναι εδώ, ακόμα και τον Αύγουστο. Γεμίζουν τα γήπεδα και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Πρέπει να έχουμε ενότητα γιατί ο κόσμος το αγαπάει το άθλημα. Στο τέλος χάσαμε όλα τα δεκάλεπτα. Ήταν κλειστό παιχνίδι ανά δεκάλεπτο και το ποσοστό στις βολές είναι προϊόν ανάλυσης. Έχουμε χάσει 12 βολές.

Είναι καλό να δούμε πράγματα μέσα από την εικόνα μας. Είχαμε καλά διαστήματα αλλά δεν φτάνει αυτό. Ήμασταν αρκετά νευρικοί. Παιχνίδι με παιχνίδι πρέπει να γίνουμε ομάδα. Όταν γίνουμε ομάδα θα μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Η επικοινωνία, τα ριμπάουντ, Οι Ισπανοί ανανέωσαν 17 επιθέσεις, αυτό μας πόνεσε. 17 δεύτερες επιθέσεις ήταν πολλές. Χαμηλό σχήμα δεν σημαίνει πως ο άλλος πρέπει να παίρνει τα ριμπάουντ.

Θα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω. Δεν μπορώ να πω σε ποιο ποσοστό είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή. Προφανώς ότι δεν έχουμε δουλέψει όλοι μαζί μας κοστίζει. Ελπίζουμε στην επιστροφή στην Αθήνα να έχουμε καλά νέα με Σλούκα και Παπαγιάννη. Προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα.

Είναι σημαντικό να μας δώσει και ο Μπουντενχόλζερ συμβουλές για τον Γιάννη. Ο Γιάννης είχε ένα πρήξιμο στο γόνατο και τον προφυλάξαμε. Είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο. Για τον Παπαγιάννη τα νέα είναι καλύτερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ