Η FIBA γιορτάζει τα 90 χρόνια της στη Θεσσαλονίκη

 

Η Διεθνής Ομοσπονδία συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει στη συμπρωτεύουσα μαζί με την ΕΟΚ και την ΧΑΝΘ, εκεί από όπου όλα άρχισαν για το ελληνικό μπάσκετ.

Σήμερα (16/12) το απόγευμα από τις 17:30 η καρδιά του μπάσκετ θα χτυπά στο ιστορικό κτίριο της ΧΑΝΘ, ενός συλλόγου που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ίδια τη γέννηση του μπάσκετ στη χώρα μας και στην ανάπτυξή του στη συνέχεια.

Το “παρών” θα δώσει ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, ο οποίος και θα τιμηθεί στην κύρια εκδήλωση που θα αρχίσει στις 19.30. Δεν θα είναι όμως και ο μόνος. Θα τιμηθεί η οικογένεια του Συμεών Μαυροσκούφη, του ανθρώπου που είχε υπογράψει για την Ελλάδα την ιδρυτική πράξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μπάσκετ, της οποίας τα θεμέλια έβαλαν μια… χούφτα χώρες.

Όπου υπάρχει FIBA υπάρχουν και εθνικές ομάδες και θα τιμηθούν όλες όσες έχουν καταφέρει να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε διεθνείς διοργανώσεις. Η εκδήλωση θα είναι και μια γιορτή του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, καθώς θα βραβευτούν σωματεία της πόλης με ευρωπαϊκές διακρίσεις, αλλά και σπουδαίες προσωπικότητες του αθλήματος. //

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ