Η ΕΟΚ ακολουθεί την εξάπλωση των esports, αλλά με αυστηρό κώδικα

 

Η ΕΟΚ έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της ότι σκοπεύει να δημιουργήσει τμήμα esports, προκειμένου να βρεθεί μία διέξοδος σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτό το τμήμα θα αποτελεί μία διέξοδο και η ενασχόληση αυτή θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Η ελληνική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι με αφορμή την πρώτη Ολυμπιακή εβδομάδα esports θα δημιουργήσει σχετικό τμήμα, ωστόσο, έκανε σαφές ότι αυτό θα γίνει μέσα από θέσπιση κανόνων, ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι αυτό το τμήμα θα αποτελεί μία διέξοδο και η ενασχόληση αυτή θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, ώστε να συνυπάρχει αρμονικά με τον βασικό προορισμό των αθλούμενων: Τους αγωνιστικούς χώρους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Μετρώντας αντίστροφα για την πρώτη Ολυμπιακή εβδομάδα esports που θα διεξαχθεί το διάστημα 22-25 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη και με τον συγκεκριμένο τομέα εκτός από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να αποτελεί πλέον καθημερινότητα και για τις Παγκόσμιες ομοσπονδίες αθλημάτων και φυσικά για τη FIBA, η ΕΟΚ ακολουθεί και αυτή τη δράση.

Το σχετικό τμήμα που θα ιδρύσει η Ελληνική Ομοσπονδία, θα έχει πρωταρχικό στόχο τη θέσπιση ξεκάθαρων κανόνων ενασχόλησης και τη δημιουργία ενός αυστηρού και αδιάλλακτου κώδικα. Το κύριο μέλημα είναι να κατανοήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τις διεξόδους που μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη ενασχόληση και το μέτρο που απαιτείται σε αυτήν προκειμένου να «συνυπάρχουν» αρμονικά με τον βασικό προορισμό των αθλούμενων, που είναι οι αγωνιστικοί χώροι».//Λ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ