Η απάντηση του Οσμάν στις δηλώσεις του Τούρκογλου

Ο 28χρονος παίκτης των Σπερς πήρε θέση στα… πυρά που ”εξαπέλυσε” ο παλαίμαχος Τούρκος και πλέον πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας όταν κλήθηκε να απαντήσει στις φήμες που θέλουν τον Τσεντί Οσμάν εκτός Εθνικής Τουρκίας.

Ο Χέντο Τούρκογλου ήταν ένας εκ των κορυφαίων Τούρκων καλαθοσφαιριστών της εποχής του και πλέον έχει αναλάβει την θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας της χώρας του.

Έπειτα από την τιμωρία που που επιβλήθηκε στους Σέιν Λάρκιν και Σκότι Γουίλμπεκιν για την απουσία τους από το Προ-προλυμπιακό τουρνουά του καλοκαιριού, αφαιρώντας τους τα διαβατήρια. Ο Τούρκογλου αναφέρθηκε και στην απουσία του Οσμάν από τις υποχρεώσεις της Εθνικής Τουρκίας, τονίζοντας πως πρέπει να ρωτήσουν τον 28χρονο ΝΒΑερ γιατί δεν έπαιξε, παρότι δεν είχε κάποιον τραυματισμό.

«Είχαμε μια συνάντηση το καλοκαίρι. Η διαδικασία ήταν λίγο διαφορετική από ό,τι με Λάρκιν και Γουίλμπεκιν. Μας είπε πως δεν θέλει να παίξει στην εθνική ομάδα. Μετά από αυτό, δεν θα τον αναγκάζαμε με το ζόρι να έρθει. Πρέπει να τον ρωτήσετε γιατί δεν έπαιξε, παρότι δεν είχε κάποιον τραυματισμό».

Ο Οσμάν με την σειρά του απάντησε με ένα μακροσκελές μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Έχω φορέσει τη φανέλα της Τουρκίας σε όλες τις κατηγορίες 178 φορές και ανεξάρτητα από κάθε συνθήκη, πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο. Τα τελευταία δέκα χρόνια, έξι εκ των οποίων ήμουν στο ΝΒΑ, παίζω μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο. Φέτος αντιλήφθηκα πως η υγεία μου είχε αρχίσει να επηρεάζεται από το σωματικό και ψυχολογικό βάρος. Στις 2 Ιουνίου σε συνάντηση με την ομοσπονδία ζήτησε να εξαιρεθώ για αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να ξεκουραστώ και να αποθεραπευτώ. Οι άνθρωποι της εθνικής ομάδας και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είχαν θετική ανταπόκριση στην κατάστασή μου και μάλιστα είπαν πως σκόπευαν να με προστατεύσουν από πιθανές αντιδράσεις. Ουδέποτε απέρριψα την εθνική ομάδα. Για μένα δεν υπάρχει κάτι πιο πολύτιμο από το να φορώ το εθνόσημο. Ωστόσο, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με απαξιώνει δημόσια. Θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν ανέχομαι τις κατηγορίες σε βάρος μου και πως θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια».//ΜΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ