Γράβας: «Ομάδες σαν την Ελευθερούπολη πρέπει να βρίσκονται στην Α1»

Ο φόργουορντ της ομάδας από την Καβάλα, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και κλήθηκε να μιλήσει για το σημερινό (13/5) ματς με τον Τρίτωνα, αλλά και για την ομάδα του που τη χαρακτήρισε “κόσμημα” για το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γράβας:

Για το σημερινό (13/05) παιχνίδι με τον Τρίτωνα: «Στο σημείο του πρωταθλήματος που έχουμε φτάσει, όλα τα ματς είναι «τελικοί» από ‘δω και πέρα. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε το 2-1 και να φέρουμε τον τελικό ουσιαστικά το σπίτι μας, αλλά δεν το καταφέραμε. Το προηγούμενο παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, μας «πίκρανε» αυτό, αλλά δε μάς πτοεί, το αφήσαμε πίσω μας. Είμαστε συγκεντρωμένοι για το αυριανό παιχνίδι. Αναμένεται ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με πολλές επαφές και πολύ μπασκετικό ξύλο. Ελπίζουμε να πάμε τη σειρά στον τελευταίο «τελικό» την Τετάρτη (17/05) και να τα παίξουμε εκεί όλα για όλα».

Για το τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν: «Ο Τρίτων είναι η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, οπότε σίγουρα το «σκληρό» παιχνίδι ευνοεί τον Τρίτωνα και αυτό προσπαθεί να κάνει ανά πάσα ώρα και στιγμή και ο κόουτς Μιχελάκος. Στην έδρα μας εμείς έχουμε πάντα το «όπλο» του ρυθμού, έχουμε άλλον «αέρα» εδώ, παίζουμε, πιέζουμε και σκοράρουμε διαφορετικά. Αν απειλήσουμε σωστά και αποτελεσματικά γινόμαστε μια πολύ επικίνδυνη ομάδα».

Για το αν έχουν άγχος: «Πέρυσι ήταν εντελώς διαφορετικό το format του πρωταθλήματος, οι ομάδες στόχευαν σ’ εντελώς διαφορετικούς αγώνες, για παράδειγμα ο «τελικός» για ‘μας μπορεί να ήταν κάπου μέσα στον Ιανουάριο τότε. Φέτος είναι εντελώς διαφορετική η δομή του πρωταθλήματος, όπου το σημαντικό είναι να ‘χεις ένα καλό ματσάρισμα στα play-offs, οπότε είναι δυο διαφορετικές συνθήκες. Θεωρούμε ότι φέτος είναι ένα καλό ματσάρισμα το 1-1 με τον Τρίτωνα, ξεκινάμε κι απ’ την ίδια αφετηρία. Σίγουρα εμείς οι παίκτες έχουμε μάθει από καταστάσεις πίεσης, άγχους και τέτοιου είδους παιχνιδιών, αλλά αυτό δε μάς αγχώνει, κοιτάμε να κάνουμε τη δουλειά μας και η ζωή συνεχίζεται».

Για το λόγο που πήγε στην Ελευθερούπολη: «Εμένα γενικά μ’ αρέσει να πηγαίνω σε ομάδες που έχουν στόχους και όραμα. Όπως πέρυσι η Καρδίτσα, έτσι φέτος και η Ελευθερούπολη είναι δύο ομάδες που έχουν όραμα και όνειρα για το μπάσκετ και το προϊόν που θέλουν να βγάλουν προς τα έξω. Εδώ γίνεται μια πάρα πολύ σωστή δουλειά, ξεκινώντας και απ’ τη διοίκηση της ομάδας και απ’ τον κόσμο της περιοχής. Έχει κηρυχθεί ν’ αναβαθμιστεί και το γήπεδο εδώ. Γίνεται μια δουλειά ολοκληρωμένη και εμένα με εξιτάρει αυτό. Είναι ένα υγιές περιβάλλον και τέτοιες ομάδες είναι “κόσμημα” για το ελληνικό μπάσκετ και πρέπει να βρίσκονται στην Α1».//Τ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ