Γκουζίνη: «Να είναι όλες μια γροθιά»

Η ομοσπονδιακή τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την “πρόκληση” της Εθνικής Κορασίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, το οποίο θα διεξαχθεί 11-19 Αυγούστου.

H Εθνική Κορασίδων αναχωρεί σήμερα με προορισμό τη Σμύρνη, προκειμένου να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, το οποίο θα διεξαχθεί 11-19 Αυγούστου. Η προπονήτρια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Βασιλεία Γκουζίνη, μίλησε για τους στόχους της ομάδας και τις αθλήτριες που βρίσκονται στην αποστολή, καθώς για τις περισσότερες από αυτές θα είναι η πρώτη εμπειρία… εκτός των τειχών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Βασιλεία Γκιουζίνη:

«Κάναμε την προετοιμασία μας και δώσαμε και φιλικούς αγώνες και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και το δείγμα θα μπορούσα να πω ότι είναι θετικό. Η ομάδα βελτιωνόταν από αγώνα σε αγώνα και μπασκετικά, αλλά και ως ομάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Πάμε να πετύχουμε το στόχο της παραμονής στην κατηγορία, κάτι που είναι δύσκολο, αλλά πιστεύουμε σε αυτό».

Για τον όμιλο που συμμετέχει η Ελλάδα, ανέφερε: «Ναι όντως, είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος, όμως θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτόν να γίνουμε περισσότερο ομάδα για να μπορέσουμε στο πρώτο χιαστί παιχνίδι που είναι και το πιο κρίσιμο να παρουσιαστούμε ακόμη πιο έτοιμες».

Για το τεχνικό επιτελείο που θα έχει δίπλα της, τόνισε: «Θέλαμε να δούμε μια ομάδα η οποία ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο, να είναι όλες μια γροθιά, να παλεύει η μία για την άλλη και να μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια της χώρα. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια στην επίθεση, να μην «κολλάει» η μπάλα και να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο, ώστε να καλύψουμε τις αδυναμίες μας οι οποίες… παραδοσιακά είναι τα ριμπάουντ και η έλλειψη ψηλών κορμιών».

Η γενιά αυτή που θα αγωνιστεί στη Σμύρνη είναι και λίγο «αδικημένη» όπως λέει η Γκουζίνη, καθώς δεν έχει ούτε καν την εμπειρία του τουρνουά Φιλίας, με τη συμμετοχή της πέρυσι να έχει ακυρωθεί εξαιτίας του κορονοϊού: «Από την πρώτη μέρα προσπαθήσαμε να περάσουμε της κόκκινες γραμμές, να μπορέσουν τα παιδιά να καταλάβουν την έννοια της ομάδας και πως είναι 12 κορίτσια ή 16 όπως ήμασταν στο μεγαλύτερο διάστημα της προετοιμασίας, να είναι καλές συμπαίκτριες. Θέλαμε να περάσουμε κάποιους κώδικες από τα δικά μας χρόνια που ήταν λίγο διαφορετικά σε σχέση με σήμερα. Προσπαθήσουμε να τις κάνουμε να καταλάβουν πως πρέπει να νιώθουν υπερηφάνεια και τιμή που εκπροσωπούν την Ελλάδα και να κρατάνε ένα χαμηλό προφίλ. Να μάθουν να διεκδικούν με το σωστό τρόπο τώρα και στο μέλλον, κάτι που αυτή η γενιά ίσως να μην έχει μάθει ακόμη».

Οι… αρωγοί τους σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο Ματέο, ο Όλαφ και ο Πανελλήνιος. Είναι τα τρία κουκλάκια γούρια που έχουν τα κορίτσια μαζί τους και τα οποία έχουν «υιοθετηθεί» από μικρούς και μεγάλους. Τα δύο πρώτα συμμετείχαν και στην φωτογράφιση της Εθνικής Ομάδας. Η Γκουζίνη γελάει: «Ναι ναι… Αν σκεφτεί κάποιος πως ο Όλαφ ειδικά ήταν δώρο από τα κορίτσια δείχνει κι αυτό το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα».//Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ