Γκουζίνη: «Αν ήταν μια αφορμή για να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα, καλώς έγινε» (video)

 

Η βοηθός του κόουτς Σκαραφίγκα μίλησε για το ιστορικό επίτευγμά της να γίνει η πρώτη γυναίκα που κοουτσάρισε στην Basket League.

Η Λία Γκουζίνη ανέλαβε τα ηνία του Αμαρουσίου για τα τελευταία 7 λεπτά του αγώνα ανάμεσα στην ομάδα των βορείων προαστίων και τον ΠΑΟΚ, καθώς ο προπονητής των γηπεδούχων, Γιώργος Σκαραφίγκας αποβλήθηκε.

Παράλληλα, η Λία Γκουζίνη έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που κοουτσάρισε στην Basket League και μίλησε για το γεγονός αυτό, υπενθυμίζοντας πως στη δουλειά του προπονητή, δεν παίζει ρόλο το φύλο.

Αναλυτικά όσα είπε η κόουτς Γκουζίνη:

Σε ερώτηση για το αν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί όταν πέρασε στην άκρη του πάγκου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκείνη τη στιγμή όχι… Ήταν η ένταση του αγώνα… Μετά άρχισα να συνειδητοποιώ τι έχει συμβεί. Σε κάθε περίπτωση και από τη στιγμή που κάνουμε αυτή τη δουλειά, είναι κάτι φυσιολογικό για εμάς. Εξάλλου, έχει γίνει ξανά στην Elite League. Είμαστε προπονητές, δεν παίζει ρόλο το φύλο. Επομένως, είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Αν ήταν μια αφορμή για να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα, καλώς έγινε»!

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Είναι εν μέρει αλήθεια ότι δεν έχω μιλήσει γι’ αυτό. Στους δημοσιογράφους που ήταν στο γήπεδο, μίλησα μετά το τέλος του αγώνα. Είναι γεγονός ότι λόγω χαρακτήρα, επειδή είμαι χαμηλών τόνων, γενικά δεν μου αρέσει να προβάλλω τον εαυτό μου μέσα σε μια κατάσταση που αφορά την ομάδα. Και ξέρουμε ότι η ομάδα είναι πάντα πάνω από όλους. Το βασικό είναι πως ήμασταν όλοι στεναχωρημένοι για το αποτέλεσμα και κυρίως για τον τρόπο που διαμορφώθηκε. Η ομάδα είναι στην αρχή. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Ουσιαστικά είμαστε 10 μέρες μαζί και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ