Γκάλης: «Να παίζουν και να αγαπάνε την φανέλα»

 

Ο θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ έκανε δηλώσεις στην διάρκεια του ημιχρόνου του Παναθηναϊκού με την Φενερμπαχτσέ, για το τουρνουά που διοργανώνεται στην Ρόδο προς τιμήν του.

Ο Νίκος Γκάλης με την διοργάνωση που γίνεται προς τιμήν του στην Ρόδο, βρέθηκε στο γήπεδο της Καλλιθέας για την βράβευση της Φενέρ. Με αφορμή την παρουσία του, ρωτήθηκε για την εθνική ομάδα και για το πως θα έμοιαζε σήμερα σαν παίκτης αν ήταν εν ενεργεία.

Οι δηλώσεις του Νίκου Γκάλη:

 

“Είναι η μεγαλύτερη αμοιβή για έναν αθλητή. Αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η αγάπη του κόσμου. Μετά από τόσα χρόνια που έχω σταματήσει συνεχίζεται αυτή η αγάπη και με συγκινεί πάρα πολύ. Αισθάνομαι όλη την Ελλάδα δική μου. Ο μπαμπάς μου είναι από την Ρόδο, εγώ μεγαλούργησα στην Θεσσαλονίκη. Αισθάνομαι Έλληνας και αγαπάω τη πατρίδα μου.

Για το πως θα έπαιζε σήμερα και τι στυλ παιχνιδιού θα είχε σήμερα: “Δεν θα άλλαζα πολύ στιλ σήμερα. Η φαντασία έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο. Προσπαθούσαμε και για τους θεατές να παίξουμε φαντεζί μπάσκετ. Οι παίκτες σήμερα είναι πολύ γυμνασμένοι και αυτό υστερεί λίγο στο φαντεζί παιχνίδι, αλλά γίνονται ωραίοι αγώνες.

Τι συμβουλή θα έδινε στους Έλληνες διεθνείς: “Η συμβουλή είναι να παίζουν και να αγαπάνε την φανέλα. Να γυμνάζονται περισσότερο από αυτό που πρέπει. Βήμα βήμα πρέπει να βλέπεις κάθε παιχνίδι σαν τελικό”.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ