Γιαννάκης για Σπανούλη: «Το λιγότερο που μπορούσε να γίνει ήταν να αποσυρθεί η φανέλα του»

Ο “Δράκος” παρευρέθηκε στο Gala του “Kill-Bill”, το Σάββατο 17/09, και έκανε ειδική αναφορά στην επιρροή που έχει ασκήσει στο άθλημα, πόσο μάλλον δε σε ελληνικά επίπεδα.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν μία από τις λαμπερές περσόνες που έδωσαν το “παρών” στο Gala προς τιμήν το Βασίλη Σπανούλη, το Σάββατο 16/09, μία μέρα πριν την “The Night of the Legend”.

Μίλησε για την μέρα αφιερωμένη στον V-Span, για την προσωπικότητά του, την συνύπαρξη τους αλλά και για το αν υπάρχει κάποιος νεαρός παίκτης… με τα στοιχεία του Σπανούλη στις μέρες μας.

Για την σπουδαία βραδιά για τον Σπανούλη:

«Νομίζω ότι μία βραδιά δεν είναι αρκετή. Έχει κάνει τόσα φοβερά πράγματα και είναι ένα παιδί που μας έχει γεμίσει περηφάνεια και έχει παρακινήσει τα παιδιά μας να ασχολούνται με το άθλημα. Έχει κάνει απίστευτα πράγματα στην καριέρα του, τον ευχαριστούμε πολύ, αλλά όχι μόνο για το μπάσκετ που έπαιξε, αλλά και τον τρόπο που στεκόταν μέσα στα γήπεδα και συνεργαζόταν με τους ανθρώπους που είχε γύρω του».

Για το πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό μπάσκετ να έχει προσωπικότητες σαν τον Σπανούλη:

«Ο Βασίλης έχει κάνει πράγματα που είναι δύσκολο κάποιος να τα προβλέψει, αν και από πιτσιρικάς – επειδή ήμουν συμπαραστάτης του στα πρώτα του βήματα – ήταν ένα παιδί που είχε πάθος, πίστη, δούλευε σκληρά και άκουγε σιωπηλός πράγματα που θα τον βοηθούσαν να φτάσει ψηλά,. Δεν έφτασε απλά ψηλά, ξεπέρασε τον ουρανό. Νομίζω πως δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση μόνο για αυτά που έκανε ως αθλητής, αλλά και ως οικογενειάρχης».

Για τη στιγμή που κρατά από τη συνύπαρξή τους:

«Υπάρχουν πολλές στιγμές, αλλά σίγουρα η πρώτη χρονιά που βρεθήκαμε στο Μαρουσι, έδειξε πώς μπορεί να ηγηθεί του μπάσκετ αλλά και οποιασδήποτε ομάδας. Εκείνο το Μαρούσι διεκδίκησε το πρωτάθλημα Ελλάδας».

Για την απόσυρσης της φανέλας του:

«Το λιγότερο που μπορούσε να γίνει ήταν να αποσυρθεί η φανέλα. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να γίνει για ένα παιδί που ξεκίνησε δειλά, μακριά από το κέντρο του μπάσκετ και άρχισε να συναγωνίζεται τους κορυφαίους στον κόσμο και να μας κάνει κι εμάς να χαιρόμαστε με τις επιτυχίες».

Για το αν υπήρξε στιγμή που θυμάται να λυγίζει ο Σπανούλης:

«Ποτέ δεν λύγισε. Ποτέ δεν σταματούσε να ονειρεύεται και να πιστεύει και αυτό ήταν το μεγαλύτερό του κίνητρο. Κάθε μέρα ήταν στο γήπεδο, έδινε τον καλύτερό του εαυτό και ήθελε να υλοποιήσει αυτόν τον σκοπό».

Για το αν περίμενε όταν τον είχε παίκτη ότι θα έφτανε μία τέτοια στιγμή:

«Νόμιζα ότι δεν θα σταματούσε ποτέ. Πίστευα πάρα πολύ στον Βασίλη από την αρχή, οπότε λάθος άνθρωπος ρωτάτε».

Για το αν υπάρχουν παίκτες με τα στοιχεία του Σπανούλη:

«Για να φτάσουμε τόσο γρήγορα στο τέλος είναι νωρίς να ξεκινήσουμε από τα νέα παιδιά. Αυτά τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν φτάνουν τα προσόντα και να αντιλαμβάνεσαι στο παιχνίδι, αλλά σκληρή δουλειά, γιατί χωρίς σκληρή δουλειά δεν θα φτάσεις ούτε στο 1/10 αυτά που έκανε ο Βασίλης».

Για το γεγονός ότι νέα παιδιά δεν ακολουθούν τον αθλητισμό επειδή δεν έχουν στήριξη:

«Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να στηρίξουμε τα παιδιά μας. Δεν υπάρχει πρόβλημα να χάνουμε, αλλά πρόβλημα είναι αν δεν προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι από χθες. Εμείς, για να φτάσουμε το μπάσκετ ψηλά υπήρξαν περίοδοι κακές αγωνιστικά. Δεν σταματήσαμε όμως να προπονούμαστε, να δουλεύουμε και να μην χάνουμε την πίστη μας για την ευκαιρία. Τα νέα παιδιά αυτό που πρέπει να καταλάβουν ότι κάθε μέρα είναι μία καινούρια μέρα και να δώσουν περισσότερα για την προηγούμενη».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ