Γαλλική Ομοσπονδία: «Ο Ερτέλ δεν τηρεί πλέον τα κριτήρια επιλογής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η μετακίνηση του Γάλλου γκαρντ στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με την ομοσπονδία μπάσκετ της Γαλλίας να ενημερώνει πως ο παίκτης γνώριζε τις συνέπειες τις υπογραφής συμβολαίου σε Ρωσική ομάδα.

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπουλης, ανακοίνωσε την απόκτηση του Τομά Ερτέλ για τα επόμενα δύο χρόνια. Η μεταγραφή του όμως στη ρωσική ομάδα έχει ως αποτέλεσμα να “φράξει” το μέλλον του στην Εθνική του ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και εν συνεχεία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η Γαλλική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωση της, ενημέρωσε πως ο Ερτέλ γνώριζε εξ αρχής τις συνέπειες της υπογραφής με ρώσικο σύλλογο και πως είχε υπογράψει ένορκη δήλωση δέσμευσης μη μετακίνησης στην Ρωσία, ενώ τόνισε πως πλέον ο Γάλλος δεν τηρεί τα κριτήρια για να ενισχύσει την προσπάθεια των “τρικολόρ” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Γαλλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώθηκε ότι ο σύλλογος της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία ανακοίνωσε την υπογραφή του Τομά Ερτέλ, για συμβόλαιο ενός έτους με option ανανέωσης για ένα ακόμα χρόνο.

Αν και ισχύει ότι η FFBB ενημερώθηκε ότι ο Τομά Ερτελ είχε επαφές με ξένους συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, σε καμία στιγμή δεν αναφέρθηκε ότι είχε υπογραφεί ή θα υπογραφόταν συμβόλαιο με ρωσικό σύλλογο.

Ο παίκτης είχε υπογράψει ένορκη δήλωση κατά την έναρξη προετοιμασίας της γαλλικής εθνικής ομάδας στα τέλη Ιουλίου, αναφέροντας ότι δεν είχε δεσμευτεί και ότι δεν σκόπευε να υπογράψει σε ρωσική ή λευκορωσική ομάδα.

Εάν ο Τομά Ερτέλ έπαιζε για τη Ζενίτ, αυτή η δέσμευση δεν θα τηρούνταν και ο πόιντ γκαρντ δεν θα τηρούσε πλέον τα κριτήρια επιλογής για τις επερχόμενες διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία στις 28 Ιουλίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ