Φόρος: «Πρώτος στόχος να δώσουμε χώρο στα νέα παιδιά»

 

Ο προπονητής των Θεσσαλών παραχώρησε συνέντευξη σε εκπομπή του EOK WebRadio και σχολίασε την πρόκριση της ομάδας του στο Κύπελλο, αλλά και τους στόχους της για τη φετινή χρονιά.

Τα Τρίκαλα Basket επικράτησαν με 86-63 εκτός έδρας της Ηλιούπολης και πήραν την πρόκριση για τη 2η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο προπονητής των Θεσσαλών, Χάρης Φόρος, “φιλοξενήθηκε” σε εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio και σχολίασε τους φετινούς στόχους της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χάρης Φόρος:

Για τη νίκη τους επί την Ηλιούπολη: «Τον αγώνα κυπέλλου τον αντιμετωπίσαμε σαν ματς προετοιμασίας. Συνδυάστηκε με νίκη και αυτό μάς χαροποιεί όλους και προχωράμε».

Για τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας της ομάδας του: «Έχουμε ρίξει πάρα πολύ τον μέσο όρο ηλικίας. Ήταν μια γραμμή της διοίκησης και του προπονητικού team, έγινε αγωνιστικό rebuild. Οι λόγοι είναι και αγωνιστικοί και οικονομικοί. Η ομάδα μας είναι γύρω στα 20-22 χρόνια. Πέρυσι ήμασταν στην αντίθετη πλευρά, είχαμε πάει με πιο έμπειρα παιδιά και κάναμε πρωταθλητισμό. Φέτος αλλάξαμε λίγο τη νοοτροπία και το σκεπτικό μας. Έχουμε 3 έμπειρα παιδιά και από ‘κει και πέρα τα πλαισιώσαμε με νέα παιδιά, που έχουν μεγάλο κίνητρο. Θέλουμε να τούς δώσουμε χώρο και χρόνο να εξελιχθούν και σε βάθος χρόνου αυτό να το “καρπωθεί” η ομάδα».

Για τους φετινούς τους στόχους: «Πρώτος στόχος είναι να εντάξουμε τα νέα παιδιά και να τούς δώσουμε τον χώρο τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα δε θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει, να είναι αξιόπιστη και ανταγωνιστική. Βάσει ρόστερ, παρουσιαζόμαστε λίγο πιο αδύναμοι. «Καθρέπτης» όμως είναι το γήπεδο και για εκεί προσπαθούμε. Θέλουμε αρκετή δουλειά ακόμη, είναι νωρίς, αλλά νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε απ’ την ομάδα είναι αρκετά θετικά».

Για τον όμιλό τους στη National League 1: «Υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν, αλλά είναι αρκετά νωρίς, δεν έχουν δείξει κάτι ακόμη. Κάποιες γραμμές των ομάδων υπάρχουν, αυτά που ξέρουμε είναι τα ρόστερ, αλλά είναι αρκετά νωρίς να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Βάσει ρόστερ, ο Κένταυρος και ο Βίκος είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Υπάρχουν 6-7 ομάδες που θα είναι κοντά όσον αφορά τα play-off ανόδου. Νομίζω ότι εκεί τοποθετούμαστε κι εμείς, κάπου στην εξάδα. Αυτά όλα είναι στα χαρτιά, όμως, δεν ξέρουμε τι θα παρουσιάσει η κάθε ομάδα. Θεωρώ θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί, αυτό θέλουμε και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε».

Για τις ομάδες… Νότου που συμπεριλήφθηκαν στον ίδιο όμιλο με τα Τρίκαλα Basket: «Νομίζω με τις ομάδες του Νότου που μπήκαν αναβαθμίστηκε και η ποιότητα του ομίλου. Είναι καλές ομάδες και οι 5 που μπήκαν, θα δώσουν μεγαλύτερη δύναμη στη δυναμικότητα του ομίλου. Δε μάς μπερδεύουν σε κάτι, ό,τι κάναμε όλα τα χρόνια από πλευράς scouting θα κάνουμε και με τις καινούργιες ομάδες. Απλά διαφέρει λίγο στις αποστάσεις και στα ταξίδια».//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ