Φερνάντεθ: «Ο Ρούμπιο χρειαζόταν μια αγκαλιά και δεν μπορούσαμε να το δούμε»

Ο θρύλος της εθνικής Ισπανίας στάθηκε στην απουσία του Ρίκι Ρούμπιο, για λόγους ψυχικής υγείας και την άγνοια του συνόλου της “Φούριας Ρόχα” για το πρόβλημα του.

Πριν μερικές ημέρες ο Ρίκι έκανε γνωστό πως δεν θα ενισχύσει την εθνική Ισπανίας για το παγκόσμιο κύπελλο που θα γίνει σε Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Ινδονησία για λόγους ψυχικής υγείας. Ο Φερνάντεθ στη “Marca” διευκρίνισε πώς έχουν μια φοβερή σχέση από τις μικρές εθνικές ομάδες και πως έχουν άριστη σχέση. Όταν ο ίδιος είχε πρόβλημα, ο πρώην NBAer του στάθηκε και αισθάνεται άσχημα που κανείς δεν κατάλαβε πως ο Ρούμπιο ήθελε την στήριξη τους.

Οι δηλώσεις του Ρούντι Φερνάντεθ για τον Ρίκι Ρούμπιο:

«Με τον Ρούμπιο είμαστε μαζί από 14 χρονών. Κρατούσαμε ο ένας το χέρι του άλλου. Μέναμε στο ίδιο δωμάτιο. Στο Παγκόσμιο του 2019 μέναμε μαζί και ήταν συνέχεια μαζί μου λόγω του πατέρα μου και του θανάτου του παππού μου. Με πήγαινε έξω για να αποσυνδεθώ. Με πονάει να βρίσκομαι τώρα εδώ και να μην έχω καταλάβει ότι ο Ρίκι δεν είναι καλά. Εγώ ήμουν ο πιο κοντινός του συμπαίκτης. Δεν κατάλαβα ότι δεν είναι καλά.

Μπορεί και να μην άλλαζε κάτι (αν το είχα καταλάβει), αλλά θα ήθελα να του δώσω μια αγκαλιά και αυτό είναι για το οποίο κατηγορώ τον εαυτό μου. Είναι ένα συναίσθημα ανικανότητας, γιατί ένας φίλος δεν ήταν καλά και δεν το κατάλαβα. Μια αγκαλιά είναι η πιο εγκάρδια και ήθελα να του τη δώσω. Με ενοχλεί ότι ο Ρίκι χρειαζόταν μια αγκαλιά και δεν μπορούσαμε να το δούμε. Είναι περίπλοκο γιατί συμβαίνουν πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά αυτή η ομάδα είναι όντως μια οικογένεια, δεν το λέμε για λόγους μάρκετινγκ. Μας θεωρώ οικογένεια και έχουμε ο ένας τον άλλο σε κάθε στιγμή, ακόμα και στις άσχημες», ανέφερε ενδεικτικά ο αρχηγός της Ισπανίας.//ΓΡ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ