Φασούλα: «Είμαστε στις τοπ ομάδες της Ευρώπης και αυτό είναι σημαντικό»

 

Η διεθνής σέντερ μίλησε για την πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023.

Στο κλαμπ των μεγάλων της Ευρώπης παραμένει η Εθνική Γυναικών μετά την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2023. Μια πρόκριση που αντανακλά σε όλο το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα, όπως επισημαίνει η Μαριέλλα Φασούλα, με την Εθνική Γυναικών να βρίσκεται και πάλι εκεί που ανήκει. //

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Μαριέλλα Φασούλα:

«Αυτός ήταν ο στόχος μας, η πρόκριση. Εννοείται ότι θέλαμε να τα καταφέρουμε με νίκη απέναντι στην Πορτογαλία και σε αυτό το παιχνίδι δεν παίξαμε καλά. Περάσαμε, όμως, στο Ευρωμπάσκετ και θα έχουμε παρουσία σε ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού. Το να προκρίνεται η Εθνική Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ είναι πολύ πιο μεγάλο από εμάς. Είμαστε στις τοπ ομάδες της Ευρώπης και είναι ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο στόχο, που είναι να ανεβάσουμε το μπάσκετ γυναικών όσο γίνεται ψηλότερα. Να το πάμε εκεί που ανήκει, εκεί που αξίζει, εκεί που το έχουμε ξαναπάει άλλες χρονιές. Νομίζω ότι όταν συμμετέχεις σε τέτοιες διοργανώσεις είναι πολύ καλό για τη χώρα σου και προσωπικά σε εμένα το Ευρωμπάσκετ μου έχει προσφέρει πάρα πολλά. Είναι μια διοργάνωση επιπέδου που παίζεις με τις καλύτερες και όλοι θέλουν να είναι εκεί. Το γεγονός ότι καταφέραμε και προκριθήκαμε ξανά είναι κάτι μεγάλο»

Μπορεί ακόμα να μην έχει γίνει η κλήρωση των ομίλων, όμως, ο πρώτος στόχος μπαίνει δια στόματος της διεθνούς σέντερ. «Θέλουμε να τα πάμε καλύτερα από το προηγούμενο ευρωμπάσκετ, όπου νομίζω ότι είχαμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Στόχος μας είναι να έχουμε ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα. Θέλουμε να πάμε εκεί, να κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις και να βγάλουμε αυτά που χαρακτηρίζουν την Εθνική Γυναικών, δηλαδή ενέργεια, άμυνα, ομαδικότητα, καλό κλίμα και αγάπη γι’αυτή την ομάδα. Αν έχεις τη θέληση και δουλέψεις θα σου βγει το αποτέλεσμα».

Φυσικά η Μαριέλλα Φασούλα δεν ξεχνά τον αυριανό αγώνα (18.00, ΕΡΤflix) με την Εσθονία… «Είναι μια καλή ομάδα που παίζει σκληρά και αγωνίζεται στην έδρα της. Εμείς θα μπούμε δυνατά, όπως ξέρουμε, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι έχουμε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση. Να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να κλείσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας στα προκριματικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ