Εξαπέλυσε πυρά κατά των Λάρκιν και Γουίλμπεκιν ο Αταμάν

Ο Τούρκος ομοσπονδιακός προπονητής σχολίασε με… έντονο τρόπο τις απουσίες των δυο νατουραλιζέ γκαρντ για τις φετινές υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας της χώρας του στα καλοκαιρινά φιλικά.

Η Εθνική Τουρκίας έχει αγώνες στο πρόγραμμά της, παρά το γεγονός ότι δεν συμμετέχει στο MundoBasket της Ασία, με τον νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν να έχει να διαχειριστεί τις απουσίες των δυο νατουραλιζέ, Σέιν Λάρκιν και Σκότι Γουίλμπεκιν, οι οποίοι είναι κάτοχοι διαβατηρίου της γειτονικής χώρας τα τελευταία χρόνια.

Το φετινό καλοκαίρι, κανείς από τους δυο γκαρντ δεν έδειξε ιδιαίτερη πρόθεση και διάθεση να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητή της Αναντολού Εφές και εκείνος τοποθετήθηκε δημόσια με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

«Κανείς δεν πρέπει να παραποιεί τα πράγματα όσον αφορά την Εθνική ομάδα. Λάρκιν και Ουίλμπεκιν δεν ήρθαν στην ομάδα και δεν θα παίξουν. Αυτό έχει κάνει ζημιά στην ομάδα αυτή τη στιγμή. Και οι δυο ήταν στην προεπιλογή, αλλά ακούσαμε ότι δεν ήταν ‘ζεστοί’ στο να παίξουν, λόγω τραυματισμών και κούρασης. Αποδείχθηκε ότι κανείς δεν ήταν πρόθυμος να παίξει, όπως υποπτευόμασταν. Ο Λάρκιν ήρθε στην Τουρκία την ημέρα που ξεκινούσε η προετοιμασία, έκανε μαγνητική και έδειξε ότι είχε δυο οιδήματα στα γόνατα. Έκανε θεραπεία για δυο εβδομάδες, αλλά ήθελε ακόμα μία. Μετά την δεύτερη μαγνητική, ο Λάρκιν εξαφανίστηκε, δεν μάθαμε νέα του έκτοτε.

Είναι φυσικό για έναν Αμερικανό να μην θέλει να παίξει σε ένα τουρνουά, αλλά έχουν ευθύνη. Αυτοί οι παίκτες αντικατέστησαν Τούρκους παίκτες στο πρωτάθλημα και πήραν περισσότερα χρήματα. Πρέπει να είναι στην Εθνική ομάδα, παρέχοντας αυτό το πλεονέκτημα. Χρειαζόμαστε έναν από τους δυο, θα μας κάνουν πιο ισχυρούς. Μετά τον τραυματισμό του Οζντεμιρόγλου, επιμέναμε. Προσπαθήσαμε να βρούμε και τους δυο, αλλά στο τέλος δεν ήταν διαθέσιμοι. Υπάρχουν κανονισμοί, η Εθνική πρέπει να έρχεται πρώτη. Ως προπονητής της Εθνικής ομάδας, πρέπει να προστατεύω τα συμφέροντα της ομάδας. Γι’ αυτό κάλεσα Λάρκιν και Ουίλμπεκιν».//Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ